top of page

Ny inkomstkälla!?

Äntligen kom värmen och i går drog vi igång värmen i poolen. Som barnen har längtat! När vi startade värman i går höll poolen 12 iskalla grader och idag kl 13 så var den uppe i 21 grader! Enligt mitt mått mätt så är 21 alldeles för kallt men inte för barnen. Det var sååå skönt sa de men jag tror dem inte.

Tyvärr får Carl vänta med att bada eftersom det idag var hans tur att få förkylningen och feber. Nils borde inte heller bada eftersom han fortfarande inte är helt frisk.

Alva och Nils har varit hemma hela veckan och det har varit väldigt mycket skrik och pip. Så när möjligheten kom att byta arbetsuppgift med Mathias tog jag chansen direkt. Hacka ogräs i utsädesodlingen av raps tillsammans med Rikard! Inget skrik, solen strålade och härlig vind som tog med sig doften av blommande raps. Helt underbart! Jag har redan anmält mig till nästa omgång av hackning! Mathias är inte direkt ledsen över att byta med mig!


Just nu blommar rapsen för fullt och det är så vackert.

Det är många som tycker att fältet är fint och väljer att stanna och fota det. Killarna hade som förslag att de skulle sätta upp en skylt att det skulle kosta att fota av fältet, de hade tjänat en hacka.

Vi tycker det är kul att det fotas och de flesta väljer att gå in i fältet i ett sprutspåret och är försiktiga. Andra väljer dock att trampa rakt in och inte bry sig om man trampar ner några plantor.

I veckan annars har Mathias lagat en utgödsling i svinhuset som hade stannat och det var mycket skit i kulverten. Mathias har också flyttat grus och jord. Det är ett jobb som killarna tycker är väldigt roligt eftersom det innebär mycket åka traktor!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page