top of page

Ny ”leksak” till gården och äntligen sommarlov!

En vecka av sommarlovet har gått och barnen har kommit in i sommarlovslunket, dvs sover länge på morgonen, cyklar, badar och njuter av ledigheten.


Vi började sommarlovet med att investera en Gator till gården. Det är jag som har tjatat om fyrhjuling eller gator. Mathias har inte varit lika positiv men alla kan ju ändra sig! Så förra lördagen hämtade vi hem den och den är väldigt rolig att köra.

Så kvällsnöjet nu är att ut och köra gator. Alva och Nils får också köra under uppsikt av oss. Det är en härlig känsla att känna vinden i håret och bara susa fram. Till och med Mathias är nöjd med inköpet och tycker också den är väldigt rolig att köra. Sen att den är praktisk att ha när man ska iväg med mindre uppgifter på gården ja det är ju en bonus.

Vi har snickrat fyra nya jakttorn eftersom vi har väldigt mycket vildsvin på markerna. Vildsvinen äter upp våra grödor och bökar och förstör. Carl ingår i jaktlaget på gården och förra helgen så blev det ett vildsvin mindre på markerna. Carl har varit ute i natt också så vi får se om han skjutit något mer.


Dagarna här på gården rullar på med diverse små projekt. Bygget i skogen är nästan färdig målat. Det är bara en gavel kvar att måla. Sen ska det också snickras portar sen är huset klart.

Det har gått väldigt mycket färg eftersom huset är ganska så stort. Så i vinter ska vi nog få plats med våra maskiner.

Våra kossor trivs på sitt bete och vid den daglig tillsynen så kommer de glatt springande eftersom de vet att vi har med oss lite mjöl som de gillar att äta. Förra årets kor fick vi oftast leta efter på hela betet men dessa kor håller sig på ungefär samma ställe.

Det är fortfarande torrt i markerna men den senaste veckn har vi fått lite regn. Här på gården har vi fått nästan 30mm medan på andra ställen har det bara kommit 10mm. Varenda droppe regn som kommit är vi tacksamma för.

Idag är det midsommarafton och jag är tacksam över att Mathias missat en bit på åkern med sprutan eftersom det fanns vacker blåklint där. Så kransarna är bundna, maten fixad och vi laddar inför en härlig midsommarafton, vilket vi också önskar er alla!


190 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page