top of page

Nya kompisar och Glad Påsk!

Veckan startade på allra bästa sätt. Sex nya kvigkalvar kom till gården. De är så söta och ganska så tama. Så nu är det fullt i alla facken igen. Oskar är väldigt glad och nöjd!

Nu på påsklovet ska vi ut och kontrollera stängslet och plocka skräp på Hammargård och så får vi se när vi kan släppa ut dem på bete.

Under veckan har det varit strålande solsken vissa dagar och det har varit skönt med utomhusarbete. Grunden i skogen har blivit helt färdig.

Farfar Sven och murar Enar har gjort ett väldigt bra arbete.

Nu är vi igång och bygger ställning eftersom våra väggar och takstolar ska upp. Att bygga ställning var inte ett så speciellt roligt arbete. Kallt, tungt och lätt att klämma sig. All heder åt dem som har det som yrke att bygga ställning.

Under veckan har vi också börjat köra konstgödsel. John har varit uppe tidigt och kört innan skolan börjat. När det gäller att köra traktor, då är det inte svårt att gå upp tidigt.

Oskar och jag var ute i onsdags eftermiddag och plockade sten i rågen. Nils var också med men tröttnade ganska så snabbt. Att stå i stengrepen och känna vinden och solen i ansiktet, det är en så otroligt skön känsla. Sen att det är både ett tungt och smutsigt arbete, det är bara så det är.

Att vi sedan vaknade på torsdagen till ett alldeles vitt landskap var inte lika roligt. Dock försvann snön under dagen och nu hoppas vi att det inte blir mer snö fören till jul.


Idag är det Oskar som är ute och kör konstgödsel. Även Oskar tycker det är väldigt roligt att köra traktor. Vi får hoppas att vädret kommande vecka bjuder på mindre regn än vad prognosen visar så att det blir lite körning för killarna under påsklovet.

För nu är det påsklov för barnen vilket ska bli väldigt skönt.


Alva startade lovet med lite hoppning i stallet. Alva älskar verkligen att vara i stallet och ja hon vill ha en egen häst men det får dröja tills Alva blir lite äldre.

Nils fick inte lika rolig start på lovet eftersom EPn slog till under natten. Så dagen idag har tillbringats i soffan och sängen. Nils blir så fruktansvärt trött efter kramper och behöver sova mycket. Det var länge sedan Nils hade kramper och då är det extra tråkigt när det händer. Nu håller vi tummarna för att det inte kommer fler och att Nils får njuta av sitt lov.


Hoppas att ni får en härlig påsk!

170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page