top of page

Nya maskiner till gården och semester som fungerade!

Kan ni tänka er att vi har haft en veckas semester! 7 dagar då vi inte har varit hemma. Det är första gången på 10 år! Ja du läste rätt, 10 år!!! Det kommer definitivt inte dröja 10 år till nästa gång. Anledningen till att vi inte har kommit iväg är för att Nils ofta har varit dålig i sin EP och att det har helt enkelt varit lättare att vara hemma och bara göra små turer.

Men i år så blev det först några dagar i Stockholm hos Mathias bror med familj. Bad och fiske i deras sjö. Tid för spel och att bara vara, helt underbart.

På fredagen åkte vi upp till Falun och besökte koppargruvan. Det var väldigt spännande och intressant. Hela området kring gruvan var väldigt roligt och intressant.


Lördagen spenderade vi på Leksands Sommarland. Det var lek och bad en hel dag. Roligast var en hinderbana ute i Siljan. Man skulle ta sig runt utan att trilla i vilket var omöjligt. Barnen och jag plumsade i flera gånger medan Mathias klarade av att inte trilla i. Dock hävdade vi att han tog det alldeles för lugnt. Det var väldigt roligt och vi kan verkligen rekommendera Sommarlandet.

Sen blev det några dagar i Mora med besök på Zorngården, minigolf, Spa och Nusnäs och Dalahäst tillverkningen.

Ni kan bara tänka er vilken låt Nils satt och sjöng på Dalahästen utanför hotellet...

Så semestern har varit väldigt bra och rolig!


När vi kom hem så väntade ett av våra nya inköp som levererats hit från Östersund, en rundbalspress!

Lyckan är stor hos Oskar som ska lära dig att köra den så han kan pressa gräset till sina kor själv. De senaste två dagarna har Mathias och Oskar grejat pressen. De har blåst rent den, byt en hydralkoppling och grejat med den. Nu väntar vi på en kedja till plastaren sen ska den vara i ordning. Så andraskörden med gräs till Oskars kor ska vi försöka pressa själva.

Vi har också köpt en ny lastare till 6Rn för att det ska gå lite lättare att lasta balar. Så i går körde John hem traktorn i från Gunnar Nilssons i Getinge. Jag fick testa att lasta av två balar och det var inte så svårt. Så även jag ska kunna köra den, även om lastaren inte sitter på min favorit traktor....

Idag tog emot 28 ton höstkorn. Så nu är torken igång och skörde säsong 2023. I morgon ska vi mecka ihop vår tröska. Vi har bytt lager i tröskan eftersom de var dåliga. Sen är vi redo för skörd även om det dröjer ett tag till.


381 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page