top of page

Nytt År, sämre värden och ett halkigt äventyr!

Så var det 2024!

Nyår firades tillsammans med härliga vänner, god mat och många skratt. Vid tolvslaget skålade vi och tittade på alla fyrverkerier. Precis som ett nyår ska vara.

På nyårsdagen var det den obligatoriska skogsrundan med Carl. Det har blivit en tradition att vi går ut och går en härlig runda i skogen. Carl kan varenda träd, stig och klippa. Det är bara att följa efter honom så hittar man nya ställen. Carl själv tycker att det är bra att jag följer med ibland eftersom han då måste gå lite lugnare och då ser han massa nya saker. Att hänga med i Carls tempo är inte så lätt eftersom han har väldigt bra kondition.


2024 fick kanske inte den drömstart som vi hade hoppats på. Både Mathias och jag började det nya året med att bli riktigt ordentligt förkylda. Det blev några dagar då orken inte riktigt fanns men näsan rann desto mer.

För Oskars del startade det nya året med att fick lämna massa blodprover på barnmottagningen i Kungsbacka. När vi satt i väntrummet så frågade Oskar: Hur många gånger har du varit här mamma? Svaret blev: Alldeles för många! Men som vid varje besök blir man väl omhändertagen och personalen är bra även om vi saknar "vår" Annelie. Nu hoppas vi snart få reda på varför Oskars blodvärden svajar. Trombocyterna är alldeles för låga och Oskar får ta det väldigt lugnt för att inte drabbas av blödningar. Det är verkligen inte roligt och inte heller lätt när man är 14 år och full med energi. Så håll tummarna för att vi får ett svar och att det finns en enkel lösning på problemet.


Mitt arbete den här veckan har varit att sköta kontoret. Även vi behöver göra inventering och kontrollera lager. Ström-, vatten- och värmemätare ska läsas av och fakturor ska skrivas.

2023 var ett galet år när det gäller elmarknaden och vår egna ström-polis Mathias har jagat oss med att släcka och tänka på att spara ström. Jag fick kontrollräkna två gånger när jag insåg att familjen lyckats spara över 1500 kwh på ett år. Det enda vi har gjort är att släcka lampor och att hälla upp kaffet i termosmugg istället för att låta bryggaren stå på. Så det är inga stora saker och ändå genererar det en så stor besparing.


Mathias har lagat på vår traktorgrävare. Rosten hade gått hårt åt så det var till att byta en hel del plåtar. Men nu rullar den igen.


Eftersom det nu har blivit rejält kallt så ska vi försöka ta ut virket i från skogen. Idag så gick jag och barnen en runda i skogen för att se hur det gick för Mathias och John att anlägga en ny skogsväg där vi ska ta ut virket. Precis när vi kom så ser vi hur John glider ner mot diket.

Vi stod kvar och tittade när Mathias och John löste dikeskörningen. Det såg ut ett tag som om traktorn skulle välta men allt gick bra.

Mathias hade traktorgrävaren och tryckte på dumperkärran medan John backade. Vägen var täckt med is och super hal. John hade sandat men efter några vänder låg sanden mer i diket än på vägen.

Nu väntar en helg med soligt och fint väder och Mathias är ledig från grisarna och vi hoppas på en skön helg tillsammans innan skolan drar igån på måndag och vardagen rullar igång.

Trevlig helg!


226 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


Post: Blog2_Post
bottom of page