top of page

Nytt uppdrag, semester och vårbruk!


Det blev inget inlägg förra veckan eftersom vi åkte och hälsade på Mathias bror med familj i Stockholm över helgen.

Givetvis stannande vi på två John Deere handlare på vägen upp. Först en i Linköping och sedan i Nyköpin.

Vi åkte trots att Nils inte är bra i sin EP och det har vi aldrig gjort tidigare. Vi hoppades att EP-monstret skulle stanna hemma men tyvärr följde det med oss till Stockholm. Inte stannade monstret kvar heller utan följde snällt med hem igen… Det är så synd om Nils att han ska behöva må så här! Vi hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning på Nils EP så han kan få må bra!I torsdags den 17 mars blev jag invald i Hallands LRF styrelse! Det känns väldigt roligt och spännande. För mig blir det helt nytt och jag hoppas att jag kommer få lära mig massor. På måndag är det första mötet och då hoppas jag på att få lite mer kött på benen! Att vara på en stämma var otroligt intressant och lärorikt.

Här hemma på gården så har John kört klart konstgödseln på det höstsådda. Vi håller också på med att plocka sten. Som vanligt har vi många som vill hjälpa till och det är härligt.


Häromdagen när jag var ute och jobbade med Mathias så slog det mig att jag har ett så roligt jobb! Visst trivdes jag som lärare men när man hela tiden kände att man inte räckte till på jobbet så tog det mer än vad det gav!

Men nu ger jobbet så mycket tillbaka! För det första så är ingen dag lik den andra dagen. Vi jobbar med vädret och det styr vi ju inte över. Frustrerande ibland men ändå härligt när solen strålar att få vara utomhus. Vi jobbar i skogen, på åkern och med våra lägenheter! Som jag sa till en vän ”jag är nästan lite kär i mitt jobb”.

Visst är jobbet ibland både smutsigt och tungt men att dela arbetet med den man man älskar, det är en lyx som är få förunnat!

Att tvillingarna Varje dag kan komma hem efter skolan 12.40 är också en vardagslyx. Nils behöver vila och efter det så är vi ofta ute och grejar tillsammans. Sen jag slutade att arbeta som lärare så har familjens stressnivåer sjunkit drastisk. Är något barn sjukt på morgonen ja då tar jag VABBEN, mitt jobb finns ju kvar och det är inte 22 elever som väntar på mig….


I morgon har vi födelsedag i familjen! Våran traktorkille John fyller 16 år! Killen som prioriterar gården och arbetet så mycket nu på våren så han åker hem från skolan på håltimmen och jobbar!


Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

164 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page