top of page

Oflyt i familjen

Januari är slut och vi är liiite närmre våren. Vi är många som längtar och väntar på vår och lite bättre väder.

Snart så blommar rapsen igen!

I väntan på våren så jobbar Mathias vidare i skogen med att fälla träd.

Mathias har också blivit ett år äldre i veckan och givetvis blev han ordentligt firad av oss alla! Paket, tårta och massa kramar.

I familjen Ericsson är det oflyt just nu. I lördags hoppade Alva studsmatta och landade olyckligt. Skrek som en tok men syntes inget på armen. På söndag blev det Närakuten som trodde på stukning men vi fick komma tillbaka på måndagen och röntga för säkerhets skull. Tur var det eftersom handleden var bruten. Gips i tre veckor.

Alva frågar varje dag om vi kan ta bort gipset idag… inte roligt med armen i paket.

Nils har det tufft just nu med sin epilepsi, vilket innebär tufft för oss alla. Nils har krampat i sömnen och det leder till att vi måste kontrollera honom flera gånger varje kväll och att han sover hos oss på natten. Nils har krampat många gånger men det är riktigt jobbigt varje gång det händer. Tänk dig att du håller ditt barn i famnen och det finns inte någon som helst spänning i kroppen. Armar, ben och huvud hänger som trasor ifrån kroppen. Det spelar ingen roll vad du gör för du får ingen kontakt, du kan inte väcka ditt barn. Det kan också vara att barnet är stelt och skakar i hela kroppen eller har en lång frånvaroattack. Du ska under denna tid bara hålla dig lugn och hålla koll på klockan, efter fem minuter ska vi ge kramplösande. Nu har vi fått ändrade instruktioner, Nils ska ha kramplösande efter tre minuter och då ska vi också kalla på ambulans som ska kontrollera andning. Sist krampade Nils i fyra minuter, under den tiden satt Alva och klappade Nils på huvudet och frågade: Det blir bra mamma! Det är INTE lätt att hålla sig lugn för instinkten i en vill på alla sätt väcka sitt barn. Vi har höjt Nils medicin både morgon och kväll och nu väntar vi på att höjningen ska verka och att EP-monstret ska försvinna.Tills dess att det försvinner kämpar vi på och det är jobbigt och otroligt tufft.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page