top of page

Ogräs, 15 år och bea!

Den här veckan har vi fått nya grisar till gården. 370 st flyttade in. Eftersom vi lämnade grisar i fredags fick Mathias tvätta det lilla stallet på lördag morgon och sen kom en tvättfirma på söndag och körde resten. Skönt när andra kan göra jobb åt en. I söndags var varken jag eller Mathias så pigga eftersom vi var på ett alldeles fantastiskt bröllop på lördagen. Stort tack till Jimmy och Caroline.

Den här veckan har vi plockat skräppor igen. Nu blir det inte mer plock innan skörd så vi får hoppas att vi har plockat alla.

Mathias, Carl och Sven har plockat den första flyghavren och mer kommer det att bli. Vi har inte mycket i våra grödor men man måste ta dem få strå som finns annars blir det fort väldigt många strån.

Eftersom lägenheterna är klara så har det varit lite lugnare och Mathias har varit ledig lite. Vi har tillsammans förberett inför Carls konfirmation som är i morgon.

Mathias, John och Oskar putsade alla fönster på utsidan med hjälp av grävmaskinen. Det gick väldigt snabbt och smidigt! Tänk att även fönsterputsning kan innebära att man får använda sin grävmaskin!

I torsdags firade vi 15-årig bröllopsdag och det firade vi med att hela familjen åkte till Krokvik för att fiska krabbor och fika. Vi fiskade massor av krabbor och med hjälp av kassler som bete var det bara att håva upp dem. Det är väldigt roligt att fiska när man bara kan håva upp.


Alva, Nils och Oskar badade men det var väldigt kallt. Vi hade en väldigt mysig eftermiddag.

När vi kom hem lagade vi god middag och njöt på verandan. Tyvärr fick dagen ett väldigt tråkigt slut eftersom Nils bestämde sig för att smaka på bearnaisesåsen. Eftersom Nils är väldigt allergisk mot ägg och har drabbats av anafylaktiskchock en gång ska vi ringa 112, vilket vi gjorde, men det fanns ingen ambulans som de kunde skicka så farmor fick komma och köra oss till Närakuten. Kortison och allergimedicin och övervakning i 2,5 timma innan vi fick åka hem.

Denna gång gick det bra och det är vi väldigt tacksamma för. Hoppas att det dröjer länge innan Nils tjuvar något med ägg i igen!

Nu laddar vi för i morgon när den här killen ska konfirmera sig!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page