top of page

Ombyte förnöjer!

Förra lördagen hade vi vår rapsdag. Det kom härliga människor som passade på att fota dig i rapsen och ta en fika. Det är väldigt trevligt att prata med intresserade och nyfikna människor.

John körde traktor runt gården för de som ville åka med. Alva tyckte vi det var roligt att äntligen få sälja fika. En lyckad dag helt enkelt.

I måndags eftermiddag åkte jag tillsammans med min LRF-kollegor till Sånga på Ekerö för att vara med på stämman.

Vi åkte upp på måndagen för att vara utvilade och pigg för stämman som började på tisdag förmiddag.


Palle Borgström höll ett bra inledningstal och öppnade stämman.

I år var jag mycket mer förberedd på hur det gick till på en stämma. Det innebar för mig att jag tyckte det var väldigt mycket mer givande och roligt. Jag hade förväntat mig mer diskussioner om "Framtidens Folkrörelse" men det gick lugnt och städat till. Nu är det arbete med att arbeta fram en ny plan som sedan ska kunna fattas beslut om på stämman 2024.

I år var jag uppe och pratade om en motion om vikten av att vara med i skolan och påverka de blivande lärarna så att de kan lära ut rätt saker. Två minuter har man på sig att få sagt det man ska och det hann jag. Ska villigt erkänna att det var lite nervöst.


I två dagar så diskuterade vi, försökte fatta så kloka beslut som möjligt. Detta varvades med god mat, dryck och mingel. Två väldigt givande och roliga dagar helt enkelt.


Vår förre ordförande Anders Rickardsson fick ta emot LRFs guldnål och avtackades för sitt arbete inom LRF.

Lika skönt det är att vara iväg, lika skönt är det att komma hem igen.

På torsdag morgon var det bara att hoppa i arbetskläderna och ut till Hammargård. Det behövdes trimmas under elstängslet.

Det tog några timmar och det var helt underbart att gå och bara trimma och låta tankarna flyga.

Det är verkligen olika arbetsuppgifter och båda är lika roliga. Det är omväxlingen i arbetsuppgifter som gör att det är roligt. Det klart att det är tungt att gå med trimmer i flera timmar. Dock är det kroppen som blir trött, huvudet får ändå vila. Att vara iväg och vara social i flera dagar är roligt men också ganska tröttande för huvudet.


Mathias har fått sköta hushållet när jag var iväg men har hunnit med att spruta lite grödor och fixa med ladan.


Idag blev det ett planerat besök på barnmottagningen för Nils. Det var dags att träffa neurologen för ett rutinbesök. Nils har haft den här neurologen i över ett år och idag pratade Nils med henne för första gången. Neurologen var så glad och vi var lika glada över att besöket inte innebar några nya besök eller undersökningar. Nu håller vi tummarna för det fortsätter åt rätt håll!


140 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page