top of page

Oväntat besök!

Mathias telefon ringde på torsdag förmiddag.

-Hej, det var från Länsstyrelsen! Vi kommer i morgon och kontrollerar era kor!

Även om vi vet att vi har ordning på allt blir det en lite klump i magen. Vad kommer de att hitta för fel?

Idag på förmiddagen så kom tjejen 30 minuter tidigare än vad som var sagt så Oskar fick ta hand om henne först eftersom vi var och handlade. Tydligen hade Oskar charmant tjejen ordentligt för det fanns INGENTING att anmärka på! "Det är underbart att se så fina och välmående djur" var orden hon avslutade med och Oskar växte flera centimeter. Återigen har djuren gett Oskar mer självförtroende och ökad självkänsla. Oskar sköter sina kossor morgon och kväll och han gör det väldigt bra!

Så fredagskänslan infann sig tidigt idag!


Den här veckan startade med att bygga klart ställningen. Åh vet ni vad? Det kunde bli värre att bygga ställning än vad det var förra veckan... vi byggde i lätt regn. Tungt, blöt och kallt, men klart blev det och arbetet rullade på.

Mathias, John, farfar Sven och snickar David har jobbat på hela veckan.

Väggarna passade och kom upp i rasande fart. När väggarna var på plats så började jobbet med att sätta takstolarna.

Det var lite nervöst om grävmaskinen skulle nå att lyfta upp dem men det gick bra.

Några takstolar är kvar att sätta nästa vecka men många är redan på plats.

Under veckan har barnen haft påsklov så då passade vi på att åka ut till Hammargård och kontrollera stängslet.

Vi gjorde ett bra jobb förra året och bara en stolpe behövdes bytas i år. Det är väldigt vackert ute på Hammargård. Undra om kossorna tänker på det när de går där och betar...

Något som inte är lika vackert är allt skräp som flyter i land. Brädor, bollar, plast och flaskor i mängder.

Dock förundrades vi även i år över alla snusdosor! Hur är det möjligt att alla dessa dosor hamnar i havet och sedan skölja upp på strandkanten? För det kan väl inte vara så att de snusande människorna är så korkade så att de slänger den tomma dosan i havet??? För ingenting försvinner ju för att man kastar ner det i vattnet, det flyter bara upp på något annat ställe.

Detta är bara en av alla högar vi samlade ihop. Visst förstår vi att vissa saker har slitit sig när det stormat men väldigt mycket är skräp från oss människor, skräp som INTE ska slängas i havet. Nu ska vi tillbaka och forsla hem allt skräp och sortera det. För vi vill ju inte att våra kor ska äta skräpet.

Nu önskar vi er en trevlig helg med den här fina regnbågen som var över gården i går.

Här är det "ledig" helg för Mathias, vilket innebär att han inte behöver sköta om grisarna på morgonen.273 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page