top of page

Paus i vårbruket

På påskafton kom det regn och därför har vårbruket tagit en paus fram tills idag. John körde carrier igår mitt i vårt raps fält. Detta eftersom ca 5 hektar av rapsen har dött ner under vintern. Nu ska vi så korn där. Kommer se knasigt ut med korn mitt i rapsen men så får det bli!

I veckan som gått har Mathias och John, grävt, grävt och åter grävt! Säger det igen: Vad är det som är så kul med en grävmaskin?!?

De håller på att göra i ordning för att flismaskinen ska kunna stå stadigt i skogen. Det flyttas jord. De jämnas till mark och idag har det grävts dränering.

Härom kvällen när jag varit ute och gått möte jag John och Mathias i dörren kl. 20.00 och då skulle de ut och gräva lite till... 21.30 kom två solsken in.

En dag i veckan var det dags för lite ”familjetid”-stenplockning! Mathias fantastiska ide blev väldigt lyckad. De små i traktorn och vi stora plockade massor av Sten på kort tid.

Vår anställda tjej Emelie har målat stolpar och balkar hos grisarna. Detta arbetet blev inte gjort i höstas och nu fick Emelie jobba med publik som var nyfikna.

Eftersom vi är extremt mycket hemma just nu så blir det mycket bakning. Surdegsbröd, bullar, kakor mm.

Att baka tycker jag är fantastiskt kul! så är det någon som behöver hjälp med lite bakning är det bara att hojta!


Hoppas att alla får en frisk och härlig fortsättning av helgen!

131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
Post: Blog2_Post
bottom of page