top of page

Raps och en liten felbeställning…

Det är något som händer med tiden våren!

Det känns som att trots att dagarna bara blir längre och längre så räcker inte tiden till allt som man vill och måste göra. Där av tystnaden här.


Den här veckan öppnade vi upp Selfierutan i rapsen. I år samlar vi in pengar till CancerRehabFonden. Anledningen till att vi valt den är för att vår svägerska drabbades av cancer och fick hjälp av fonden att komma tillbaka efter sin sjukdom. Här kan i läsa hennes berättelse https://www.cancerrehabfonden.se/annas-rehabvecka/


Nästa lördag 20 maj kl.13-16 kommer vi att ha "Raps-dagen". Alva och Nils kommer att sälja hemmbakad fika. Det finns möjlighet att provsitta traktorerna och givetvis tid till att prata med oss om ni har några frågor och funderingar om vårt lantbruk.


De senaste veckorna har vårbruket rullat på.

John har kört gödsel både här hemma och även borta. Dagarna blir långa eftersom det först är skola på Strömma och sedan köra på eftermiddagen och kvällen. John har skött jobbet och skolan på bästa sätt.


Vi är har sått det allra mesta men har 7 ha kvar att så ute på Hammargård. Det är en liten bit men där är lite blött. Så igår när John körde tallriksharven så blev det en liten fastkörning...

Så sådden får nog vänta ett tag till.


Själv har jag de senaste veckorna planterat gran. Vi fick först 1600 plantor som åkte ner i backen på ett kick. Farfar Sven hade gjort en fantastisk markberedning och då går det som en dröm att sätta plantorna. En eftermiddag fick jag med Mathias ut och då gick det ännu fortare.

Vi hade sedan gjort en liten extra beställning på ca 800 plantor.... trodde vi!

När leveransen kom så sa Mathias: Hur många plantor beställde vi? Svaret från mig var runt 800 tror jag? Nä något har blivit fel för vi har fått 15 lådor med 160 plantor i varje!

Så vad jag har planterat! Vi har fått leta platser lite överallt och i morgon åker de sista 220 plantorna ner och den lovar jag att jag INTE ska sätta en granplanta till på länge!

I går var det dax för att släppa ut kvigorna. 15 djur åkte ut till Hammargård och det gick helt över förväntan.

Glada djur som sprang ut i hagen och började beta gräs.

På eftermiddagen fick kossorn dock feeling och drog iväg utanför hagen. Efter mycket lock och rop så fick vi in denna hagen igen. På kvällen åkte vi ut och stängslade en bra bit ut i havet. Så nu hoppas vi att de stannar i hagen.

Medans vi jobbade så passade Nils på att ta sitt första dop i havet. Det var förvånansvärt varmt i vattnet och vi hoppas att det blir massa fler dopp de närmsta veckorna.


199 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page