top of page

Regn, skörd, haveri och galna trafikanter!

Ingen missade ovädret Hans som drog fram och även över oss här i veckan.

Regnet bara öste ner och alla diken fylldes snabbt upp och översvämningen i källaren i ett av våra hyreshus var ett faktum.

Pumpen gick hela natten och Mathias fick med jämna mellanrum ut och tanka pumpen. Vi fick ut vattnet och nu får källaren torka ut.

Även Tostaredsvägen som vi bor brevid fick stängas av pga översvämning i järnvägsviadukten. Viadukten svämmar över med jämna mellanrum men så här mycket vatten har vi inte sett. Några ungdomar passade på att ta sig ett dopp och hoppas verkligen inte de svalde något av vattnet för oj vad smutsigt det var.

I söndags när vi fick sluta med att tröska på grund av att regnet kom så fick vi ett litet haveri i tröskan. Det kom in en sten och massa ogräs och annan skit så några bultar gick av i skruven i skärbordet.

Mathias och Carl fick lägga en dag på att fixa med skärbordet. Så igår kväll var det klart och Mathias gav sig ut för att prova och se så allt fungerade. Vilket det gjorde!


Så igår kväll tröskade Matthias raps vilket känns helt galet att det ens gick efter allt detta regnande. Vattenhalten låg på 12% så det var inte så högt.

Idag har Mathias fortsatt tröska raps och även vete. Nu tröskar vi vetesorten Brons och vattenhalten ligger på 20%. Nu i kväll fick vi besked att även denna sort klarade falltalet med knapp marginal, 218 och gränsen är 200. Så det blir till att dricka champagne igen!


Jag har ägnat det mesta åt veckan till att städa och sopa rent i verkstaden och i ett annat garage där vi ska tippa torr spannmål.

Jag, Oskar, Nils och Alva har passat på att gå i skogen och att leka på rundbalarna. Det gäller att passa på att vara ledig när det går.John och Oskar kör lassen och jag kör när Oskar äter. Ni som läser den här bloggen har säkert full förståelse för att traktorer är tunga och väger massa ton och den kunskapen får ni gärna sprida till er omgivning.


Jag körde i kväll och mitt ekipage väger ca 25 ton. Medtrafikanter gör galna omkörningar, bryr sig inte om heldragna linjer eller korsningar. På en runda var det en bil som körde om på dubbla heldragna linjer och en annan i uppförsbacke med mötande trafik.


Ja jag kör bara i 42 km och har man bråttom så är det jobbigt att ligga bakom MEN jag lovar att du vill inte ha mig i baken på din bil, för även om jag trycker bromsen i botten så stannar traktorn inte på en gång. Jag är inte orolig för att John och Oskar kör, utan för alla galna, stressade människor som kör sina fordon som idioter.

Givetvis finns det också de som respekterar att vi kör långsamt och följer regler och lagar. Vilket vi är tacksamma för!


Men helt ärligt, du som drog om oss i full fart och glömde bort fartkameran, hoppas du får en riktigt fin porträttbild och ja vi skrattade gott i traktorn när det blixtrade fint i från kameran.


Nu håller vi tummarna för att det inte kommer så mycket regn som SMHI visar så att vi kan fortsätta tröska i morgon!


244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page