top of page

Regn, sol och regn igen

Vädret har vi inte på vår sida i år. Att försöka tröska när det är skurväder är ingen höjdare.

Det behövs inte många droppar regn innan det trasslar till sig och spannmålen inte går att få in i tröskan. Då är det bara att packa ihop och dra hem.

Den här veckan har vi tröskat massa liggsäd. Det har inneburit att vi fått fem stenar i stenfickan i tröskan och tio på skärbordet. Nu väntar vi och många andra bönder på lite stabilare väder så vi får av årets skörd!

Jag och tvillingarna fick åka med några varv med tröskan en kväll. Alva tröttnar efter ett halvt drag och jag tröttnar ganska snabbt jag också. Dock behöver man avhandla vissa saker med sin kära make och då är det bra att åka med. Dock är det full koncentration på att köra tröskan så frågan är hur mycket som fastnar av det jag säger…

Jag har haft två roliga veckor på jobbet. Vilken skola jag har kommit tillbaka till. Ordning och reda, struktur, fantastiska kollegor och elever och riktigt god mat i bamba! Jag lämnade en inte allt för rolig skola i juni 2014 och kom tillbaka till en topp skola! Gäller alltså att man är hemma tillräckligt länge för att det ska bli bra igen!

De tre stora killarna har klarat av skolstarten bra. Alla verkar trivas bra, även om nedräkningen till höstlovet redan har börjat…

John tog med Nils på en tur med gräsklipparna upp till gården en kväll i veckan och det var en lycklig Nils skrattade hela vägen!

Idag var det ledig dag för min del och den började med besök på barnmottagningen för Nils och höstens första neurologbesök.

Tyvärr har EP-monstret varit framme lite för mycket så det blev ny höjning av medicinen.

Nils var mycket bestämd med att han skulle ha med sig traktor och tröska ner idag. Eftersom besöken tar lite tid så klart han fick ta med dem. Väl i rummet fick Nils både neurologen och sköterskan att krypa runt på golvet och köra med honom. Vi har haft samma doktor och sköterska sedan Nils var 5 månader och det är väldigt skönt, de känner Nils och vår familj. Vi är lyckligt lottade att ha det så!

Som ni kan se så är det raps som tröskas och under stolen är det torkanläggning.

Nu hoppas vi på en vecka med MÅNGA SOLTIMMAR och lite blåst så vi kan köra på!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page