top of page

Riva, riva och återvinn

Vecka 7 innebär sportlov för alla barnen och en veckas ledighet!

Det blev dock ingen ledighet för Carl eftersom han jobbade som elektriker hela veckan.

Som jag skrev förra veckan så har vi en ovälkommen gäst i familjen i form av EP-monstret och även denna vecka har monstret förpestar tillvaron för Nils. Kramperna gör så att Nils blir väldigt trött och att humöret inte är det bästa.

Så våra planer på att åka bort fick ställas in och så fick vi göra det bästa av situationen här hemma!

Veckan startade med att vi fortsatte med vårt rivprojekt! Gamla torken ska ut. Många bräder blir det som åker ut och efter som många är helt ok sparas de för att användas till nya projekt.

Eftersom det är ganska högt inne i gamla torken så gäller det att vara försiktig. Den eviga frasen ”Safety first” har ropats ut många gånger och sen har det kommit ett lass med brädor flygande.

I tisdags åkte vi till Leos lekland! Detta är något som Alva och Nils pratat om sedan pandemin började Så lyckan var stor när vi packade in oss i bilen. Vi valde att åka till Leos i Halmstad eftersom de inte har sportlov där fören vecka 8. Det var ett lyckokast eftersom det var vi och några danskar där. Massa bus och lek! Att lunchen intogs på Max gjorde inte dagen sämre!

När vi ändå var i Halmstad åkte vi till Swedish Agro Machinery i Plönninge och hämtade nya filter till tröskan.

Alva och jag hittade ett väldigt fint hjärta som vi hoppas att Mathias kan göra ett till nästa års alla hjärtans dag!

Det blev också ett stopp på Sia glass på vägen hem! Årets nyheter testades av mig och Mathias medan barnen tog mer klassiska smaker.

Under resten av veckan har det ”vanliga” jobbet fortsatt på gården. Grisarna har skötts om på morgonen. Gäss har skrämts. John har kört spannmål och rivningsarbetet har fortsatt!

Arbetet har varvats med korta utflykter i närområdet och alla barnen är mycket nöjda med sitt lov och det är det viktigaste!

73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page