top of page

Söndagstripp och tävling!

Idag blev det en tur ner till Berte Qvarn i Slöinge för att lämna in ett prov med råg. Mathias fick ut och handtröska knappt 1,5 liter råg innan vi åkte ner.

Detta gjorde vi för att kontrollera om falltalet var ok för att bli brödsäd. Vi tog även med vete för att kontrollera den. Rågen var än så länge ok men behöver tröskas innan nästa regn. Så håll tummarna för att det inte regnar i morgon

Tjejen på spannmålsmottagningen var mycket trevlig när hela familjen dundrade in. Hon berättade för oss om hur det gick till. Mycket intressant! Ute vid torken träffade killarna på chauffören Håkan och fick sig en pratstund.

Är man i Slöinge måste man ju också äta lite glass!

Nils var på dåligt humör och ville inte lämna mammas famn. Det är så det är ibland. Ett besök i Kvibille ostbutik blev det också innan det rullade hemåt igen.

Nu tänkte vi att ni skulle få gissa på vilken vattenhalt rågen som vi lämnade in på Berte höll? Skriv i % antingen här på bloggen eller på fb. Som vinst finns det två fina vattenflaskor från Berte Qvarn som går till de två som gissat närmast! Vinsten hämtas på Duvehed! Lycka till! Tävlingen avslutas kl 21.00 i morgon 14/8 !

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page