top of page

Sammanfattning av året 2020 och full fart mot 2021

Att försöka sammanfatta det här året är som alla år ganska så svårt, året har varit både upp och ner och det med en väldig fart ibland.

Året startade med att vi lyfte in takstolarna i vår verkstad. Många timmars arbete har lagts ner där och nu har vi en verkstad som fungerar och en övervåning som fungerar som umgängesyta. Perfekt i dessa Coronatider. Hade någon för ett år sedan sagt att ni kommer fira in tolvslaget 2020-2021 i verkstaden så hade jag skrattat gott och undrat om de varit riktigt kloka.


Vårbruket gick undan och vår son John fick köra och jobba hur mycket som han ville! När rapsen började blomma i maj så märkte vi att många tyckte den var vacker och gav sig in i den för att fota bilder av sig själva.Även bilar och motorcyklar kördes in. Vi bestämde oss för att sätta upp stoppskyltar i hopp om att det skulle hjälpa... Det vi inte hade räknat med var det enorma mediaintresset som blev. SVT, TV 4, lokala tidningar och även rikstidningar hörde av sig. När TT tillslut hörde av sig så sa vi, nej nu räcker det. Till nästa års rapsblomning har vi lite andra planer.

Stenplockningen skötte jag och killarna och vi hade otroligt roligt när vi tävlade om vem som kunde plocka flest stenar per drag.


Sommaren kom och grödorna växte. Lika spännande är det varje år när skörden sätter igång.


Tröskningen flöt på och skörden blev något över normal. Höstbruket gick bra och även jag fick testa på att plöja. Vi har sått ca 220 ha och till våren blir det 60 ha till som ska besås.

En stor förändring som vi beslöt oss för att göra i familjen var att jag slutade att arbeta som lärare. Så när terminen startade i augusti så jobbade jag här hemma. Det är helt klart det bästa beslut jag tagit. Att vara lärare är helt klart super roligt MEN när man har egna barn som kräver mycket stöd och stöttning så blev slitet och prestationen mellan lärarrollen och mammarollen för jobbig. Just nu är det våra barn som behöver mig mer! Med tanke på att Nils bara har varit EN hel vecka, fem dagar på hela hösten. Allla andra veckor har han behövt vara hemma några dagar för att hämta kraft efter jobbiga kramper. Så det var tur att vi gjorde så här. Nils EP har krånglat sedan i maj. EPn och medicinerna har gjort att Nils har legat inne på sjukhus, tagit mängder med prover, fått hjälp av ambulansen och alla dessa gånger som vi haft kontakt med vården så har vi blivit fantastiskt bemötta.


Vi hoppas dock att besöken och provtagningarna ska bli färre under 2021 och att Nils ska få må bättre.


2021 kommer innebära att vi driver vårt jordbruk vidare som ett familjeföretag med inriktning på spannmålsodling, slaktsvins uppfödning och uthyrning av lägenheter och lokaler. Sedan jag började jobba här hemma har barnen också fått en given plats att vara med på det som de orkar, kan och vill. Det här året har inneburit att familjen blivit ännu starkare och att vi har kommit fram till att vi har riktigt, riktigt roligt tillsammans. Ibland täckta av smuts och damm från topp till tå, ibland badandes i poolen eller på en härlig runda i skogen.


Vi hoppas ni får en härlig nyårskväll och ett riktigt Gott Nytt År!

115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page