top of page

Sammanfattning av 2017

Årets näst sista dag är här och vi ska försöka oss på en sammanfattning av året på gården. Det nya året började med att vi gjorde klart ytterligare ett garage. Vitt och fint blev det!

I januari började projekt renovera lägenheten. Allt blåstes ut och allt blev nytt och fint. Många timmars arbete och mycket slit men det blev två fina lägenheter.

I mars var det äntligen dags att hämta hem vår nya fina traktor.

Några veckor senare kom Alva och Nils nya traktor, hemlevererad och monterad och klar.

Vårbruket gick lätt som en plätt eftersom vi bara hade drygt 130 ha att så. Killarna slogs nästan om vem som skulle få åka med.

Sommaren som kom och gick var inget att komma ihåg. Regn och rusk men det växte bra på åkrarna.

Den stora händelsen i sommar i familjen var att Carl konfirmerade sig. Annars levde livet på som vanligt med poolbad mellan regnskurarna och små utflykter.

När det sen var dags för skörd ja då kom regnet… In och ut med tröskan, fram och tillbaka, koppla på skärbordet och av igen. Det kortaste vi körde vid ett tillfälle var 50 m innan regnet kom IGEN. Skörden fick vi in och den blev bra men dålig kvalité på spannmålen i slutet.

Vi fick inte sått mycket och det vi fick ner kommer vi nog få så om ungefär hälften av eftersom det står under vatten.

Hösten har också inneburit mycket oro på grund av att vår Oskar har varit sjuk. Efter många undersökningar och prover så visade det sig att han hade borrelia. Oskar är idag mycket piggare men fortfarande är han inte helt tillbaka som han var innan och går fortfarande på kontroller på barnmottagningen, ett ställe vi är på allt för ofta…

Under 2018 önskar vi oss först en riktig vinter så att marken fryser rejält så den blir mer lättarbetad till våren. Sen en lång härlig vår som följs av en varm och skön sommar med lagom mycket regn. Sen en fantastisk höst med fint och torrt väder!

För familjens del önskar vi oss att vi kan åtminstone halvera antalet vårdbesök mot 2017! Vilket innebär att familjen ska få må bra och att livet ska rulla på “som vanligt” utan sjukdom, EP och annat skräp.

Vi vill önska er alla ett riktigt gott slut och ett Gott Nytt År!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page