top of page

Sammanfattning av 2021 och Gott Nytt År!

Så var det dags igen! Året är slut och det är dags för en sammanfattning.

Som vanligt i den här familjen är det många stunder som har varit väldigt positiva men en hel del stunder som varit jobbiga och krävande.

Året startade med att vi påbörjade renoveringen av våra tre sista rum i huset. Det var en totalrenovering som började med att vi gjorde i ordning kanalerna till vedspisen och att vi satte in en braskamin i vardagsrummet. Efter det var det tak, väggar och golv som renoverades. Renoveringen tog 3,5 månad men den blev bra! Vi är väldigt nöjda och om ni undrar om vi är klara? Nix det är vi ej! Innanfönstrena är inte målade så just nu har vi englasfönster. Lite kallt när det var 10 minus…

I början av året så köpte vi en vedprocessor! Hela familjen hjälptes åt med att kapa och klyva ved. Det blev både storsäckar och småsäckar. Veden vi sågat kommer från vår egna skog.


När våren kom och vårbruket drog igång så jobbade Mathias, John och farfar Sven intensivt och arbetet gick bra. Tyvärr kom det en hel del regn som gjorde att vårgröderna drunknade av allt vatten. En hel del av det vi sått på våren kom alltså inte upp.


Mitt i vårbruket fick vår dotter Alva en kraftig inflammation i sin höft som innebar att hon under några veckor fick sitta i rullstol. Det var en tid om var jobbig och som innebar massa vårdbesök men nu mår Alva bra och har inte ont i höften längre!

En annan stor händelse var att John fyllde 15 år och tog sitt moppekort och har sedan dess kört många mil i sin EPA.

Hur många gånger han blivit stoppad av polisen…. Ja det har vi tappat räkningen på. En sak är säker i alla fall polisen i Kungsbacka håller bra koll på EPORNA i kommunen.

När det var dags för rapsen att blomma så hade vi bestämt att eftersom det inte gick att stoppa folket från att gå in i rapsen så får vi helt enkelt bjuda in dem i den!

Vi skapade en Selfieruta och samtidigt bad vi om ett bidrag som gick till stickpresenter till barnmottagningen i Kungsbacka.


Vilket mediauppståndelse det blev!

Om det var stort förra året så blev det gigantiskt detta året! Radio, TV och mängder med tidningar hörde av sig och pengarna swishades in! Över 19000kr fick vi in och vi kunde åka till Gekås och handla mängder med presenter som skulle delas ut till alla barn som tvingas ta olika prover. Det blev även en IPad som kan användas av barnen på mottagningen.

TACK till er alla som skänkte pengar! För er som missade Selfierutan i år kommer det att bli en ny chans nästa år!


Sommaren kom och John blev konfirmerad. Vi varvade poolbad med strandhäng samtidigt som vi målade om ett hyreshus. Det byggdes också tak över betongplattan och vi gjorde fyra fack som vi förvarar flis och halm i. Det står också lite maskiner i två av facken.

När det var dags för skörd så körde John tröskan i många timmar. Skörden rullade på och när skolan började i slutet av augusti var vi nästan klara. Resten av höstbruket rullade på bra och vi fick sått ca 200 ha. Till våren ska vi så 100 ha till.

Under sommaren skaffade vi två stutar, Leif och Billy. Tanken från början var att vi skulle låna dem över sommaren och sedan lämna tillbaka dem till min bror när hösten kom.

Ganska snart stod det dock klart att vi alla tyckte väldigt mycket om att ha kor. Så istället för att lämna hem Leif och Billy så skaffade vi 6 små kor till! Så nu har vi åtta nötkreatur och det trivs vi bra med.

När hösten och skolorna drog igång igen så började tvillingarna i 1:a klass. I klassen som de går i finns en resursperson som hjälper, stöttar och pushar Nils. Detta har inneburit att Nils har klarat av att vara i skolan så mycket mer än under förra året.

Alva älskar skolan och sin fröken och har knäckt läskoden och upptäckt böckernas magiska värld.

John går sista året i grundskolan ser slutet på sin skolgång och ser framemot naturbruksgymnasium till hösten.

Oskars start på högstadiet har inte varit någon dröm. Vi har kämpat för att få de anpassningar som Oskar har rätt till på grund av sin dyslexi. Vi hoppas verkligen att våren kommer gå smidigare.

Carl började sista året på el och energiprogrammet och trivs bra. Som Carl själv säger: Äntligen har jag riktigt bra lärare! I höst har Carl klarat av det sista på jägarexamen och han har också tagit körkort. Det är väldigt lyxigt att ha en till i familjen som kan köra bil.

Nils EP har varit som en tur i en bergochdalbana! Upp och ner, tvära kast och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn….

Året började med massa kramper. Ny medicin sattes in och det blev bättre. Till sommaren blev det värre igen och vi höjde medicinen. Nils blev bättre men fick riktigt jobbiga biverkningar. Så medicinen fasades ut. Vi fick uppleva 3 månader och 10 dagar utan kramper vilket är rekord! Tyvärr hälsade EP-monstret på efter ett Lisebergs besök. Men eftersom Nils haft sin bästa dag i hela sitt liv så får vi helt enkelt ta lite kramper då och då. Vi hopppas dock på en lång period av krampfrihet igen.


Själv har jag kämpat mig igenom hösten med utmattningssyndrom och en borreliainfektion.

Att inse att jag inte orkade mer var sjukt jobbigt att acceptera för mig själv. Min familj och omgivning har dock haft stor förståelse och stöttat mig och framför allt låtit mig få sova. 7 års sömnbrist sätter sina spår och nu känner jag mig så mycket bättre!

Mathias är fortfarande lika morgonpigg som alltid och studsar upp ur sängen med ett leende och säger ”ny dag, nya tag!”


Året 2022 kommer med all sannolikhet bli ett lika händelserikt år som våra senaste år och vi hopppas att ni följer med oss även nästa år!

Ett riktigt gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page