top of page

Selfierutan öppnad och denna eviga väntan…

Äntligen kom så solen och värmen!

Vårbruket är klart för i år! Förra veckan var det långa arbetsdagar och traktorerna rullade från tidig morgon till sen kväll.

John har kört ut all gödsel på åkrarna och han har även kört gödsel hos några andra lantbrukare. Vid ett tillfälle så sprack en slang och John fick en ofrivillig dusch. Då kan man säga att det är tur att det finns tvål och vatten….

Den här veckan har vi släppt ut våra kossor. Det är lika härligt varje år som de kommer ut. Det är ju en bit att åka och kolla till dem varje dag men det måste göras. 6 kossor har vi kvar här hemma och som ska gå till slakt om några veckor.

Idag har vi haft Wobbes här och flisat igen. Det började att bli tomt förrådet med flis så det behövdes fyllas på. Anledningen att flisen har tagit slut beror på att spannmålen var så blöt i höstas så vi fick torka ner den hårt och då gick det mängder med flis.

För även om det går mindre med flis under sommaren så måste vi ju ha värme, speciellt till att värma poolen!

Mathias, John och Oskar har kört hela dagen och det har rullat på bra.

Själv har jag haft ett riktigt roligt jobb idag... Gården skulle salta eftersom det rycker något fruktansvärt. Jag trodde att det var väl bara att koppla på sandspridan och köra? Men nej, spridande stod långt in och dumt till så skottkärra och skyffel fick det bli.

1000kg vägsalt fick jag spridit ut för hand. Så något gym blev det inte för mig idag.

Förra veckan öppnade vi rapsselfierutan och vilken aktivitet det är där. De pengar vi får in kommer vi att inhandla saker och skänka till Lekterapin i Halmstad.

Man får helt enkelt gå ini rutan och fota och som tack så swishar man en slant. Tyvärr är det många som inte swishar och det är tråkigt. Eller som Alva och Nils sa: Hur kan man göra så när pengarna går till en bra sak? Ja det kan man fråga sig! Men stort TACK till er som använt rutan och swishat! Har du inte varit där så passa på i helgen!

I onsdags var det åter dags för besök i Halmstad för Oskar. Micke och Mia från Lekterapin stod och möte oss när vi kom och tackade så mycket för intiativet med insamlingen. När Oskar tagit proverna så kom Mia tillbaka och lämnade ett presentkort till en glassbar på Hallarna.

Efter läkarundersökningen så börjar den eviga väntan på provsvar. Fika och lek på 62:an men tiden sniglar sig fram. När vi efter 1,5 timma fick träffa doktorn igen så möts vi av att värdena var ännu sämre än för två veckor sedan. Oskar har väldigt dåligt immunförsvar så nu gäller det att han inte åker på några infektioner. Läkarna i Halmstad tar nu hjälp av en hematologspecialist på Östra för att klura vad som händer i Oskars kropp. Så vi fick åka hem och vänta på besked. Besked som dröjde till idag eftermiddag, väntan är lång och orolig. Läkarna i Göteborg vet inte heller vad som är fel och vi måste fortsätta att vänta och se vart proverna tar vägen. Så nya prover om 12 dagar igen. Ny väntan…

Men vi är glada för varje dag som går och att Oskar är relativt pigg ändå!

Givetvis blev det shopping för presentkortet innan vi åkte hemåt igen!

Ha en riktigt skön helg! Här blir det poolöppning!


263 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page