top of page

Semester och flera småjobb fixade!

Den här veckan startade vi med att bestämma att vi skulle åka på minisemester till Skåne i två dagar. Det blev två bra dagar! Nils är just nu på topp och då får vi passa på. Våra två stora killar valde att inte följa med så vi var ”bara” fem personer som packade in oss och åkte iväg. Första stoppet blev hos min storebror Henrik som jobbar på Barsebäcks gods. När vi kom så meckade Henrik med tröskan.

Dock hade Henrik lite tid att visa runt oss. Alva och Nils tyckte att deras torkanläggning såg ut som en rymdraket.


Kul att titta runt men sedan körde vi vidare. Vi besökte Vellingeblomman, Hallongården, Smygehuk och lite andra ställen.


Som sagt härliga dagar men svårt att hålla avstånd eftersom det var så mycket folk överallt. Det märks verkligen att folk semestrar på hemmaplan!

Vi avslutade semestern hos min bror igen eftersom de hade börjat med att tröska raps. Lyckan hos Oskar och Nils syns nästan i bilden! Fort sprang de och de fick åka med i en timma. Nu har tjatet börjat ”När ska vi börja tröska!”

Väl hemma igen så var det dags att göra klart massa jobb. Jag och Carl letade efter den sista flyghavren i bönorna. Det var riktigt jobbigt att gå i eftersom det inte fanns några sprutspår att gå i. Så det var bara att gå i de höga bönorna. Träning på arbetstid!


På eftermiddagen trampade jag och Carl ner det höga gräset runt våra granplantor. Inget svårt jobb men eftersom det var många hålor så snubblade och trillade jag en hel del. Carl undrade om jag skulle krypa runt plantorna istället. Vi måste trampa eftersom det är så lätt att slå av dem om man går med trimmer. Så det är bara att trampa och snubbla på, ännu mera träning på arbetstid!


John slog träda ute på Hammargård hela dagen.

Oskar klippte gräsmattorna. Mathias sågade träd runt vår tomt som dött. Alva lekte i trädgården hela dagen.


Nils ”jobbade” med Mathias och han åkte också med Johan i skotare. Den var så skön att åka i så Nils somnade gott.

Det är väldigt skönt när massa småjobb blir klara och vi kan stryka från listan.


Nu är det dax för helg och i morgon ska vi på ett mycket speciellt 1-års kalas till minsta kusinen Tove som är nere från Stockholm med sin familj!

136 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page