top of page

Service och karantän

Veckan startade på samma sätt som den förra slutade, dammsugning för mig och service på maskinerna för Mathias.

Jag har börjat städa vår torkanläggning och det är damm, spannmål och annat skräp som ska dammsugas upp. Högst upp i torken där elevatorn vänder hade vi fått en rejäl läcka. Jag dammsög upp allt och sedan startade Mathias elevatorn och då läckte det ur ett 7mm stort skruvhål. Så jag fick dammsuga igen!

Mathias har fortsatt med servicen av traktorerna. 7820 har fått nya styrboxar efter att Mathias svetsade på ett redskap som var kopplat på traktorn och då slogs två styrboxar ut. Det blev en dyr svetsning….

Nu ska traktorerna rulla på under kommande vårbruk.

Mathias har fått bra hjälp av John i veckan eftersom vi från i onsdags blev satta i familjekarantän.

Carl var det som kom upp med feber och snuva. Snabbtester visade positivt och det var inte nöjda barn som fick vara hemma från skolan. Lite konstigt eftersom de i vanliga fall VILL vara hemma.

Så för mig blev det att ta fram mina gamla tips och trix för att göra undervisningen rolig och lustfylld eftersom det nu är hemskola som gäller.


Glädjen blev stor i torsdags för framför allt John, som tycker detta med hemkarantän är hemskt, att man kortade ner från sju dagar till fem. Dock blev glädjen kort eftersom Nils vaknade med hög feber på fredagen. Så fem nya dagar igen. Vi får se hur många fler som blir sjuka i familjen och hur lång vår karantän blir. Det är dock inga problem med sysselsättningen eftersom kossorna behövs skötas om och skogen är rolig att vara i. Så det är bara att hålla i och hålla ut. Någon gång ska väl Covidträsket sluta!?


Vi längtar efter våren och att allt ska dra igång igen. Tills dess har jag och Oskar spannar in stenar som ska plockas!

Ha en härlig helg!


168 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page