top of page

Service på sportlovet!

Vecka 7 är sportlovsvecka hos oss och alla barn har varit lediga hela veckan.

Vi startade lovet med att åka till Åsarp och köpa ett dubbelmontage. Det ena däcket var bra men det andra var mindre bra. Däcken ska sitta på 6Rn.

Alla i familjen var dock inte så intresserade av att åka med till Åsarp så några av oss hoppade av i Timmele och besökte min syster och hennes familj. Vi har inte setts sedan tidig höst så det var fantastiskt kul att ses. Vädret var helt fantastiskt och pulkaåkningen väldigt rolig.

Väl hemma igen så fick vi också vinter.

I söndags strålade solen och hela familjen åkte skridskor tillsamman. Alla barnen tycker det är väldigt roligt att åka och kämpar på bra. Även jag tycker det är super härligt att åka och lekte jage med barnen. Plötsligt var det en sten som stack upp! Istället för att åka in i stenen så slängde jag mig i isen. Knät fick sig en ordentlig smäll och blev blått och har gjort ont precis hela veckan...

Renoveringen här hemma går framåt. Den här veckan har Mathias bror som är snickare börjat gipsa väggarna. Det var inte helt lätt eftersom väggarna är väldigt sneda.


Jag och barnen bakade semlor på fettisdagen. Eftersom inte semlor är någon favorit hos mig så passade vi på att baka lite annat också.

Det är väldigt bra att ha en blivande elektriker i familjen. I veckan har Carl och Mathias dragit nätverkskabel runt i huset. Så nu har alla killarna en bra uppkoppling.

Det var inte helt lätt och det var mycket funderande mellan varven. Men resultatet blev bra.

I veckan fick vi också fiber i verkstaden. Det tog ”bara” 1,5 vecka för Telia att leverera det dit. Så nu har Mathias full koll på pannan igen. Väldigt skönt! Verkstaden har blivit populär! John och hans kompisar har grejat med EP-orna där och även sovit över. Roligt när verkstan blir använd till många olika saker.

Natten till onsdag fick vi massa snö och det var efterlängtat. Det som inte var så bra var att traktorn som hade snöbladet kopplat på sig stod trasig i verkstaden. Efter ytterligare reparationer kunde John ut och köra vid 14-tiden.

Nu är det inte så mycket snö eftersom det har töat rejält. Väldigt skönt dock att vi fick lite vinter.

Idag har Mathias och John servat 8430 och 7820. Traktorerna fick nya filter och ny motorolja och hydraulolja. Så nu är alla traktorer redo för vårbruket!

Nu när snön smälter bort längtar vi alla efter våren! Visst längtar ni också?!

Ha en fortsatt skön helg!
103 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Ingela Wejrot
Ingela Wejrot
Feb 21, 2021

Oj så roligt att följa er ! Sååå roligt och bra du skriver. Har nyss kommit hem från jobbhelg på Bräckan. Idag hade många fått lite vårfnatt = årsbästa. Ha en bra kommande vecka! Hälsningar Ingela

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page