top of page

Skörden klar!


I onsdags 1 sept blev vi klara med skörden! 330 hektar har tröskats av och det mesta är torkat och klart. Det är lika skönt varje år när skörden är inne.


Årets skörd har rullat på väldigt bra! Tre generationer har jobbat tillsammans. Mathias, farfar Sven, Carl och John har sett till så att allt kommit in! Det är väldigt roligt att se att intressent är starkt även hos våra söner.


Hela hösten innebär massa jobb men när skörden är klar så känns det som ett avslut och allt börjar om igen. Kretsloppet fortsätter!

Nu pågår arbetet för fullt med jordbearbetning inför höstsådden.

Oskar blir utskjutsad till åkern och så kör han putsaren eller välten på åkern. John jobbar från tidig morgon till sen kväll med att plöja. Killarna kommer snabbt hem från skolan för att sedan ut och jobba.


Nils passar på åka med när det passar och eftersom han behöver sova så ”kopplar” han på sovläget så fort han sätter sig i en maskin.

Väldigt skönt att sova i traktor eller tröskan. Det är inte ofta Alva åker med men även hon tycker det är skönt att ta en tupplur.

Till veckan ska Mathias börja så höstgrödorna och arbetet rullar vidare i det eviga kretsloppet.

Själv kämpar jag på med målningen av ett av hyreshusen. Inte jätte mycket kvar och fint blir det. Väldigt fridfullt att måla och att lyssna på en bra bok samtidig!


I går startade också Nils efterlängtade Ninja träning! I ett år tid så har han väntat och igår så var det dags! Eftersom Nils har särskilda behov så behövde jag var kvar under lektionen och då blev det att jag är med som hjälptränare! Träningen var rolig och svettig! Nils längtar redan till nästa lördag!

Igår skulle Alvas gymnastik också startat med det dök inte upp några tränare. Det var en mycket besviken och ledsen Alva. vi får dock hoppas att det blir träning nästa vecka! Till veckan är det en väldigt stor dag som inträffar! På onsdag smäller det, då fyller Nils och Alva 7 år. Behöver jag säga att nedräkning har pågått lääääänge…. 7 år är stort!

Det har hänt en hel del på dessa sju år!

Många grå hår har tillkommit men väldigt många skratt och bus har det också blivit!


Så ha en härlig vecka så ska vi fortsätta nedräkningen!


135 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page