top of page

Skörden klar och plöjning pågår

Den 24 september blev vi klara med skörden. Då tröskade Mathias den sista rödklövern. Eftersom vi hade ont om traktorer så fick sista lasset köras hem med en inhyrd Valmet 2105!

Den inhyrda traktorn har fungerat fint! Här är Mathias på väg ut med ett lass utsäde. Vi har nu fått sått ca 300 hektar vete. Som jag skrivit tidigare så har vi all växtodling i Fjärås Växtodling AB. Det är tveksamt om det blir sått något mer i år.

John jobbar på så mycket han kan och får. I kväll var det väldigt lyxigt att Mathias kunde vara inne med oss och John plöjer. ALLA glada och nöjda!

Plogen fick nya spetsar igår och går bra ute på åkern i kväll.

Livet i familjen rullar på. Carl går på El och energiprogrammet och är mycket nöjd med sitt val. Idag kom han dock hem och berättade om två killar som hade bråkat i caféet på skolan. När de hade blivit ombedda att gå så hade bråket fortsatt på utsidan och då hade den ena tagit fram en kniv. Känns läskigt att det händer sådana här saker i närheten av ens barn.

John längtar mest att högstadietiden ska ta slut och att han ska få börja på lantbruksskolan.

Oskar tycker att han kan sluta i skolan. Han har ju bara drygt 5,5 år kvar innan han får börja på lantbruksskolan…

Alva och Nils däremot de längtar efter att få börja skolan nästa höst! Men fram tills dess njuter vi av våra lediga dagar med härliga utevistelser och galna upptåg.

Vid kastanjeplockningen så hittade vi många tvillingkastanjer och då var de som Alva och Nils. Plötsligt ropade Alva till och sa: Här är en kastanj där jag, Nils och Oskar är med! En trillingkastanj!

Ha en fortsatt skön kväll och hoppas ni mumsat många kanelbullar idag!

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page