top of page

Skördetid och Familjetid 

Alla vet att en bonde har som mest att göra på hösten. Det ska skördas men också plöjas och så nya grödor. När familjen tröttnar här inne får man helt enkelt gå ut och åka med ett varv. Det brukar dock inte finnas plats i traktorn eftersom John och Oskar alltid åker med. Idag var det dock så mycket skrik här inne så idag blev det  premiär för Alva och Nils att åka traktor. Tidigare har de bara blivit ledsna och gråtit när de har suttit i traktorn. När mamma var med så gick det dock bra. Alva slängde upp foten på raten och skrattade gott när det guppade på åkern. Nils var lite mer skeptisk och tyckte det var gott att sitta i mammas knä och suga napp!

  Igår var det en stor dag här på Duvehed. Våra älskade tvillingar Alva och Nils fyllde ett år och det firades givetvis med varsin ny traktor. De stora killarna hade fått vara med och välja och givetvis skulle syrran få en rosa traktor. När vi skruvade ihop den började jag nästan ångra mig. På Nils traktor är allt som det ska vara, hastighetsmätare och lampor och så. På Alvas är det prinsesskronor, blommor och fjärilar… Tror nog att Alva kommer lära sig hur maskinerna fungerar ändå! Nöjda tvillingar i alla fall!

  Det blev ännu mer nöjda när de så fick äta tårta själva för första gången. Väldigt lite kladd och båda två tyckte det var gott. Tänk vad mycket de lär sig på bara ett år!

  I övrigt i går så krånglade det mest. En hjulaxel gick av på en kärra som var full med vete. Som tur var hände det på åkern så ingen blev skadad och det är ju det som är det viktigaste. Mathias passade också på att köra fast med traktor och betesputsaren. John blev överlycklig för han fick gå ut och hjälpa till med att dra loss pappa. Tyvärr “glömdes” det bort att fotas av….

  Tröskning av havre!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page