top of page

Skenade rundbal, Borgeby och ännu fler experter!

Äntligen kommer sommarvädret tillbaka! Sol och riktigt varmt igen.

Vår vecka startade med att vi har börjat måla vårt hyreshus i skogen. Det är Falurödfärg som vi målar med. Det innebär att det är lätt att måla och lätt att tvätta bort. Så alla som vill får hjälpa till!

Vi har i år lånat en lift och då blir det lättare att komma till att måla högt upp. Ibland stannar dock liften så då får man köra den från backen. Så man ska inte köra liften själv för då kan man bli fast.

I onsdags var det dags för årets tur till Borgeby Fältdagar. Det var otroligt varmt men som vanligt är utställarna frikostiga med dricka, glass och annan fika, för det behövdes i värmen.

Givetvis var vi en lång stund i John Deeres monter och tittade på alla fina, stora maskiner. Hela familjen var med men våra stora killar åkte egna bilar med sina kompisar.

Lite nya kontakter knöts, några nya idéer om framtida projekt kläcktes, så en bra dag helt enkelt!

Alva och hennes kompis gick runt och samlade mängder med reklamprodukter.

I torsdags fick Mathias rycka ut till en kompis och hjälpa honom med att pressa gräs. Mathias pressade gräs och när han släppte en mindre bal så ställde den inte sig upp utan den började rulla ner mot sjön och bryggan. Vid brygga låg det folk och solade och Mathias hann tänka att nu går det åt helsike och börjar köra efter balen. Balen skenade iväg och traktorn och pressen efter. Som tur stannande balen 25 meter från bryggan och Mathias kunde andas ut. Människorna på bryggan undrade nog vad som stod på med en traktor som kör efter en bal som skenar iväg.

Kossorna ska ha sin dagliga tillsyn och de senaste dagarna har kossorna delat på sig. Vi hoppas verkligen att de börjar gå tillsammans med igen. För att leta kvigor uppe på berget är inget det roligaste.

Dock gjorde vi ett riktigt fynd på dagens runda! Mängder med kantareller. Det är lyxigt. Jag fick låna Oskars kompis keps och lägga dem i. Vi måste tillbaka om några dagar för då har nog de andra vuxit till sig. Så det var inte helt fel att gå runt i skogen idag!

När det gäller Oskar och hans mående så kämpar han på. Vissa dagar är bättre, andra sämre. I veckan fick vi besked att ytterligare experter ska kopplas in för att kunna lösa gåtan med Oskars sviktande benmärg.

Benmärgen ska skickas på ytterligare analys. En apotekare är satt på att granska biverkningarna på den ADHD-medicinen som Oskar åt men slutade med i oktober. Hon ska också leta om det finns några andra personer som drabbats av biverkningar och hur lång tid det tog i så fall för kroppen att återhämta sig.

Läkarna vänder på varje sten och försöker lösa varför Oskar har benmärgssvikt men än så länge har vi inga svar. Men vi är hoppfulla att läkarna ska finna en lösning och att Oskar ska få bli sitt pigga glada jag igen! En dag i taget så kommer allt bli bra till slut, för är det inte bra så är det inte slut än!

Ha en riktigt skön helg!


252 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page