top of page

Skogsarbete och möten på kommunen

Måndagen startade med fix i stallet för Mathias, det var dags att få de sista grindarna på plats eftersom det senare under dagen flyttade in 400 ny grisar. Nu ska de stanna hos oss i 14 veckor och då ökar de från ca 30kg till runt 110kg.

På självaste Lucia så fick vi en tonåring till i familjen! Oskar fyllde 13 år och det firades! Dock hade flaggstångslinan frusit fast så det fick bli att tända eldkorgen på kvällen istället. Dagen firades med god middag och tårta, allt enligt Oskars önskan.

Det är så otroligt härligt att se Oskars fantastiska utveckling som skett sedan höstlovet. Vi startade då med att medicinera Oskars ADD och vilken skillnad! Helt plötsligt kan Oskar fokusera och koncentrera sig och vi behöver inte öppna en bok här hemma och plugga. Allt flyter på och betygen är höjda i flera ämnen och då ska man tänka på att nu läser Oskar mot målen i år 9! Både jag och Mathias var negativa till att börja medicinera men vi får erkänna att det var helt rätt beslut. Att se Oskar få tillbaka självförtroendet och självkänslan är helt underbart!

Resten av veckan har jag och Mathias jobbat i skogen. Kallt och frostigt och varmt och svettigt! Kroppen har fått sig ett ordentligt arbetspass och äntligen börjar sviterna av förkylningen ge med sig.


Det är inte helt lätt att fälla och jag inser att jag behöver lära mig mycket mer. Fick tips om filmer på youtube och de var väldigt bra. Massa bra information och vad man ska tänka på. Mathias är bra på mycket men har svårt att vara pedagogisk och lära ut.

Det är en så härlig känsla när man går och arbetar i skogen! Det är fridfullt och tyst och känslan när trädet faller som man tänkt är underbar. Lika underbart är det inte när sågen sätter sig fast och man får ringa Mathias som får komma och såga loss och lyckas sätta fast sin såg också! efter att lite joxande så fick vi loss båda sågarna.

Det kan lätt bli farligt om träden inte faller som man tänkt sig eller att grenar går av. Jag har bestämt mig för att jag behöver mer utbildning för att bli säkrare med mitt arbete så motorsågskortet ska jag ta.

Vi har också hunnit med att gå på ett informationsmöte med kommunen om den kommande vattenledningen som ska grävas ner på våra åkrar i Gressela. Det är riktigt ledsamt att kommunen ska ha ett arbetsområde som ska vara 50 meter brett och gå över alla åkrar. Det kommer förstöra så otroligt mycket både under tiden de gräver men även för odlingen under flera år framöver. Ersättningen har varit historiskt väldigt låg men vi har några "ess i rockärmen" så det ska för hoppningsvis bli ändring denna gång...


Vi skulle startat denna dag med ett informationsmöte angående kommunens planerade ökade uttag ur Lygnern anordnat av LRF. Men när ansvarig person på kommunen hörde att vi var 15 personer så ställde hon in det med kort varsel. Väldigt tråkigt och vi som hade fixat allt blev väldigt besvikna. Har fått till svar att det skyndsamt kommer bli ett nytt möte. "Förhoppningsvis i januari men absolut senast i februari" blev svaret på vad skyndsamt är. Det är inte utan att man funderar över kommunens synsätt på skyndsamt....

I helgen ska det fortsättas med julpyntning och bakning, varvat med bilmeck och ridning. Det ska hinnas med att drickas lite glögg och andra trevligheter. Så vi ser framemot en härlig helg vilket vi också önskar er!204 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page