top of page

Sol, regn, skräppa och massa blåbär!

Ännu en vecka på sommaren har gått och den härliga värmen är borta. Solen skiner ena stunden och sedan ösregnar det i nästa stund.


Dikningen är helt klar nu och John har tallriksharvat på åker för att jämna till åkern. Till hösten ska åkern plöjas och förhoppningsvis får vi en vackert blommande rapsåker där till nästa år. Frågan är om vi behöver sätta upp skyltarna igen till nästa år?! Nu har vi samlat in skyltarna för i år och nu är det bara att vänta på att rapsen ska mogna
John har börjat slå trädorna och behöver jag säga att han är nöjd?!


Det är verkligen till stor hjälp när barnen blivit så stora så att de kan och vill hjälpa till med olika arbeten. John älskar att köra traktor och vill gärna ha en maskin till allting. Carl är inte rädd för att hugga i och arbeta så svetten lackar! Det var väldigt bra idag när vi tog oss an ett litet rivningsprojekt. Alla hugger i och hjälps åt.

I veckan har vi också plockat skräppa i rödklöverodlingen.

Ett segt och stort ogräs vars frön är väldigt lika rödklövern. Eftersom odlingen är en utsädesodling så är det bara till att plocka alla skräppor. Det var Mathias, Carl, John och jag som gick upp och ner på åkrarna. Eftersom klövern växer tätt och inte i rakalinjer är det riktigt jobbigt att gå i. Träning på arbetstid!


Något annat som jag och barnen har plockat i veckan är blåbär. Jag har aldrig sett så mycket blåbär i skogen!

Hela skogen är full av bär och då är det kul att plocka. Nils tröttnade dock snabbt men med hjälp av många fikapauser så kunde vi vara i skogen i 2,5 timme.Det blev några liter bär till frysen och på kvällen blev det en väldigt god blåbärspaj till familjen.


Hoppas att er vecka blir härlig! Vi startar veckan med att fira 18-årig bröllopsdag!


124 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page