top of page

Som dagen före julafton…

Så är känslan här hemma just nu, förväntningen och pirret i magen är där! Det är nämligen äntligen dax att börja skörda!Tanken var att vi igår skulle testa men eftersom det var lite som krånglade så är det stora dagen idag! Det vi först ska skörda är lite vete av sorten Norin. Sen hoppas vi på bra väder och att skörden rullar på.


I torsdags var vi ute och testade vattenhalten på veten. Mathias plockade av några ax och tog ut kärnorna.

Dessa kärnor lägger vi sedan i en liten kvarn som maler kärnorna och som kan läsa av vattenhalten. Veten höll 18 % så förhoppningen är att det tills idag har sjunkit ytterligare.

Under veckorna som gått har vi fixat och grejat en hel del. Det har varit städjobb och rensning. Inte så roliga arbeten men skönt när det är gjort och klart.

Som vanligt har våra fantastiska killar jobbat och hjälpt till massor, kanske inte det roligaste att städa efter andra men killarna gör det ändå.


Förra veckan hade Mathias lovat våra jägare lite nya jakttorn och efter lite gemensam tankeverkstad så blev det tre stabila torn. Förhoppningen var att jägarna skulle skjuta ännu fler vildsvin och första kvällen tornen användes så blev stammen två djur mindre.


När det förra veckan var två riktigt varma dagar så blev det inte så mycket jobb utan en massa bad och glass i stället.


Tyvärr fick vi också oönskat besök i form av EP-monstret. Nils mår inte bra när det är så ruskigt varmt så det var ganska så väntat att det skulle komma någon kramp. Dock är det bara att inse att även om vi levt med EP i snart 8 år så vänjer vi oss aldrig när kramperna bryter igenom. Jobbigast är det för Nils som blir så otroligt trött.

Men med tanke på hur vi har haft det de senaste somrarna så är EN kramp ingenting.Våra kossor som betar ute på Hammargård fortsätter att ta sina simturer!

När det är lågt vatten så tar de sig ganska långt ut i havet och jag förstår verkligen att de som åker ut med sina båtar blir förvånade när det står 8 kor mitt ute i havet! Dock är det ingen fara eftersom de lätt tar sig in till land igen.


När vi släppte ut dem så blev de lite vilda men nu kommer de glatt springande när vi kommer eftersom de vet att vi har foder med oss.


Hoppas ni alla får en härlig helg och håll tummarna för att tröskningen kommer igång idag!

186 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page