top of page

SOMMARLOV och tillbaka på ruta ett…

Så äntligen är det sommarlov för alla barn! Nio veckors härlig ledighet väntar. Inget tjat om skola och läxor, även om det behövs läsas och räknas för Nils del under sommaren. Dock blir det på ett annat sätt.

Nils och Alva slutade trean och till hösten väntar mellanstadiet. Oskar slutade 8:an och till hösten väntar sista året i grundskolan.

Vi har inte så mycket planer för sommaren eftersom Oskars mående inte är så bra.

Vi har haft nytt möte med läkaren från Östra som hade haft ett möte med en professor. De hade tillsammans kommit fram till att Oskars benmärgssvikt kanske ändå beror på ADHD-medicineringen. Efter snart åtta månader av dåliga värden och trötthet, så är vi inte närmre ett svar eller en lösning. Vi få helt enkelt ta en dag i taget och göra det bästa av varje dag! Tyvärr kommer besöken och provtagningen i Halmstad för Oskar inte ta sommarledigt.

Den här veckan på gården har vi samlat ihop all plast som vi använder och John har kört den till insamlingen. Det är ett bra system som Svepretur har. Kostnaden för återvinning bakas in i plasten när man köper produkten. Så det är bara att köra och lämna. Med sig hem får man ett protokoll som man kan visa upp för Miljö och Hälsa när de har sina kontroller. Detta för att visa att man återvinner sin plast.

Städningen på gården har fortsatt. Fyra containrar har fyllts med trävirke och vi har fått hjälp med att köra bort det till återvinningen. Nu ska containern fyllas med skrot. Sen är gårdsplanen ren från skräp ett tag i alla fall.

Kossorna får sin dagliga tillsyn ute vid havet. Den här veckan var första gången som vi fick leta efter dem. Det var när de blåste, då hade kossorna sökt skydd i berget. Men oftast står de nere vid strandkanten så än så länge är tillsynen väldigt smidig och det är skönt.

John har åkt upp till Stockholm och klipper vägkanter. John är inte så imponerad av bilisterna i Stockholm eftersom de tutar och är stressade. Att John gör ett bra jobb för att trafiken ska bli säkrare, det tänker de inte på.


Carl har inlett sin jakt på vildsvin och är ute varje fredag och lördagkväll. Hitintills i år har sex grisar fått sätta livet till. Vi hoppas att han skjuter många till!


Hoppas ni alla får en härlig helg, trots regn och rusk!


277 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page