top of page

Städa, tvätta och hipp hurra!

Den här veckan så har det varit storastäd och tvättningsveckan!


Traktorerna har blivit tvättade och polerade. Oskar hade studiedag i onsdags och jobbade från tidig morgon till sen eftermiddag med att tvätta och polera.

Tröskan har blivit urblåst från damm och smuts. Kommande service under vintern så kommer den vara i fin form till nästa säsong.

För att klara av att blåsa rent tröskan så hyr vi en stor kompressor och Mathias har sin "rymdmask" på sig för att inte få allt damm i sig!


Själv har jag äntligen blivit klar med dammsugning av torken! Hela vägen uppifrån och ner har jag släpat dammsugan och slangen. Arbetet kräver inte direkt någon tankeverksamhet och därför är det väldigt bra med Peltorhörselskydden som gör att jag kan prata i telefon och lyssna på böcker samtidigt som dammsugan brötar.

Jag har inga problem med att vara högt upp och städa men när det är dags att städa i "gropen" då är det lätt att hålla sig för skratt. Ner för trappan och bråka med spindlar och möss. Det är inte så länge sedan jag var nere och städade upp efter ett stopp så det var inte så farligt med smuts. Dock låg det ett rejält fyrbent äckel dött på golvet som fick åka skyffel ut. Lite längre in i utrymmet så såg jag en hög.

Det var bara att skicka in munstycket och göra arbetet men det blev stopp! Totaltstopp i slangen!

Det visade sig att det var möss som dött och gått och lagt sig i en hög. Så skyffeln fick åka fram igen men inte med mig vid handtaget utan det fick Mathias ta.

När kontrollrummet var klart så var jag sjukt nöjd! Mathias meddelar då att det även skulle dammsugas i verkstaden också....

Så det blev några timmar till med dammsugaren. Jag kan verkligen den maskinen nu och hur rengöring av filterna ska gå till.

Fredag förmiddag ägnades åt att tvätta och skrubba delar från tröskan och sedan att förbereda kalas.

Flaggan hissad för vår äldste son Carl som fyllde 19 år. Varje år sedan Carl själv har bestämt så serveras det kalkonmiddag och sedan ormtårta, så även i år och det är lite pyssel med att förbereda det. I år var det Alva som dekorerade tårtan!

Carl var väldigt lycklig i början av veckan då han lyckades skjuta ett monster till vildsvin. En galt på 105,2 kg.

Den här veckan har jag också hunnit med styrelsemöte med LRF och ett lokalavdelningsmöte där jag fick prata om EUs jordbrukspolitik, CAP. Pirrigt och ovant med det gick bra till slut.


På tisdag får ni komma till Kungsbacka kommunhus för då står LRFs kommungrupp Kungsbacka där! Temat för dagen är hur ser självförsörjningen i Kungsbacka ut! Så är du företagar i Kungsbacka kommun och medlem i LRF så hör av dig så sätter vi upp din logga också!


Hoppas ni alla får en fin vecka!

Här går startskottet för allt mysigt julstök!

249 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page