top of page

Städning, putsning och lite vårbruk

Nu är det så maj och vi undrar fortfarande vart våren tog vägen? Det var så varmt och skönt i några dagar och traktorerna rullade på med gödselkörning, harvning och sådda. Ungefär 150 ha hann vi så innan regnet och kylan slog till. Nu hoppas vi på sol och värme så vi får sått de 350-400 ha som är kvar.

Renoveringen av lägenheterna är klara och i helgen flyttade våra nya hyresgäster in. Innan de kunde flytta in så var det städning och putsning. Det var tur att jag var ledig från mitt lärarjobb så jag kunde städa istället. Vi började lite kvällen innan och hade bra hjälp av Alva och Nils.

Jag insåg dock att om vi skulle bli klara i tid fick vi ordna barnvakt till trollen och farmor ställde upp. Alva och Nils hade en härlig dag istället och vi är tacksamma för hjälpen vi får av fantastiska farmor! Fint blev det i lägenheterna!

Hemma hos oss har också renoveringen av köket gått väldigt bra. Nu är det bara lite klinkersplattor kvar att lägga. När kakelsättaren var hemma och flytspacklade så testade Nils att gå i det… inte så smart och det var en mycket ledsen kille som stod med ena foten ner i geggan.

Nu gick det bra men undertiden vi tog hand om Nils var Alva tvungen att sticka ner handen och sedan skaka av handen på det nyslipade golvet. Varken jag eller Mathias var de mest pedagogiska föräldrarna i det läget. Allt löste sig och det är huvudsaken.

I helgen har vi också hunnit med kosläpp hos min bror i Ljungby och det var ett gäng glada kossor som sprang ut i gröngräset.

Nu håller vi tummarna för härligt och soligt väder!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page