top of page

Stämma och dax att skörda sol!


Veckan startade med att jag fick möjlighet att åka på LRFs stämma till Stånga-Säby i Stockholm. Tillsammans med fyra kollegor i styrlesen och från ungdomsstyrelsen så åkte vi upp till hotellet Sånga på måndag eftermiddag.

På tisdag morgon startade stämman och det har varit så otroligt intressant. Så många intressanta talare.

Inledningsvis vis var det Palle Borgström, förbundsordförande, som talade om den förändring som sker över synen på vårt arbete som lantbrukare. Vikten av att vårt land ska ha ett eget fungerande lantbruk som ska kunna försörja oss alla människor med mat! Det talades om att vi alla lantbrukare gör ett fantastikt och bra jobb och producerar fantastiska råvaror.

Vi fick också lyssna på Ukrainas ambassadör som berättade om situationen i Ukraina. Han berättade om hur ryssarna förstör böndernas maskiner och produkter. Det var inte ett öga torrt när han hade talat klart men att Ukraina kommer vinna kriget det är en självklarhet!


Det var många motioner som behandlades. Vissa klubbades igenom snabbt medan andra krävde diskussioner och stundtals så hettade till. Att få vara med så många engagerade, duktiga och kunniga människor gav mig massor med energi och jag åkte från stämman med en mycket positiv och härlig känsla!


Så här hemma har Mathias och barnen fått sköta sig själva och med god hjälp av farmor och vår underbara granne. Så det har fungerat hur bra som helst, dock har familjen upptäckt att vi inte har ett självpåfyllande kylskåp.... Maten tar liksom slut när man äter upp den.


Mathias har arbetat med den kemiska bekämpningen och lite andra små jobb på gården.


I går fredag var det dags att dra i gång våra solceller. Vi har satt upp solceller på Tofta, där vi har våra grisar, och i går startade vi anläggningen.


Det var spännande att starta dessa två stora skåp och med ett klick så började solcellerna att producera. Igår var det en molning dag och solen tittade fram lite då och då och vips så sköt produktionen i topp. Det är en stor sattsning men med tanke på elbristen och priserna så känns det som en sattsning som verkligen är bra och som kommer ge precis det vi vill ha, energi till ett rimligt pris.


Solcellerna sitter uppsatta på olika tak på våra svinstallar och är kopplade till två olika enheter.


Under den korta tiden som vi var där så producerade vi vår första kilowatt.Vi vill också tacka till er alla som har varit i årets selfieruta! Årets ruta var större än förra årets men även i är är det inte mycket raps som har blivit förstörd. Det är en liten gång in och vi är så tacksamma för att ni hjälper till med att bidraga med pengar som går till barnmottagningen i Kungsbacka. Det är verkligen roligt att det även i år har varit många som nyttjat rutan. Jag skrev ett inlägg i går på fb och påminde de som har nyttjat rutan men som "glömt" att swisha. Det hade effekt och flera som bara ville bidra med pengar skickade in. Så TACK TILL ER ALLA! Vi får se vad och om det händer något till nästa år. Hur mycket pengar som kommit in kommer vi att redovisa på måndag. Så vill du bidra så är det välkomment.

Hoppa att ni alla får en underbar Pingst och en fin nationaldag! Här kommer helgen ägnas åt förberedelse för studenten nästa vecka!87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page