top of page

Stöld och kossorna hemma igen!

För min del så startade veckan med vab eftersom Alvas höft fortfarande krånglade. På onsdagen var Alva mycket bättre och kunde stödja på benet igen och nu är det full fart på henne ! Nu hoppas vi att "höftsnuvan" aldrig mer kommer tillbaka.

I veckan har vi grejat för fullt med att göra i ordning för kossorna här hemma på gården. Det var dags att plocka hem dem från betet. Eftersom jag och Oskar vägrade att ha det som förra året när vi var tvungna att slänga allt gräs över kanten så fick nya grindar byggas.

När Oskar har slutat skolan så har han gått direkt ut och svetsat och byggt. Tillsammans med Mathias har Oskar blivit riktigt duktig med svetsen. Dock bestämde sig svetsen att lägga av mitt under arbetet. Så efter drygt 30 år i tjänst, så är det dags för en ny svets.

I torsdags grejade jag och Mathias hela dagen med att sätta upp grinden och det blev riktigt bra.

Så nu är alla djuren hemma och det är väldigt skönt. Det passar också bra eftersom jag och Mathias ska iväg på minisemester i helgen. Sist vi var iväg vi drog kossorna till havs och det ska inte hända i helgen!

Arbetet med att spola dräneringar har fortsatt under veckan. I onsdags så jobbade jag och Mathias tillsammans och det gick riktigt bra. Vi hade tur och träffade rätt på dräneringarna och behövde inte leta så mycket.


Vi upptäckte också att vi har haft påhälsning av objudna gäster på gården. Vår John Deeres 8R har blivit av med sin verktygslåda. Vi tvättade traktorn och då ställdes verktygslådan av och tyvärr glömdes den att plockas in på kvällen och då försvann den. Så onödigt och tråkigt! Tyvärr är det massa stölder runt om i trakten så det är till att hålla låst på gården under dagen.


Hoppas ni alla får en härlig helg för det ska vi ha!346 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page