top of page

Student och nytillskott på gården!


Efter ett år i förskoleklass, nio år i grundskolan och nu tre år på el och energiprogrammet så var det äntligen dags för STUDENT i ondags. Hela måndag och tisdag har vi ägnat åt förberedelse för den stora dagen och onsdag morgon var allt klart och en något pirrig Carl begav sig av till sin mentor Emelie i Kållered för champangefrukost. Carl tog bilen dit för att dricka alkohol på morgonen är inte Carls melodi.

Vid lunchtid så körde Mathias iväg med 7820 och det snyggaste studentflaket, vi är inte alls partiska i det fallet, mot Kungsbacka och Elof Lindälvs gymnasieskola! Med i traktorn var Nils som tycket hela dagen var något annorlunda och konstig.

Klockan 13.02 så sprang klassen ut och det var en mycket glad och lycklig Carl som togs emot av familj och släkt. Det är verkligen härligt att se all glädje som sjuder en sådan här dag.Det var sedan 17 killar och Mathias bror Anders som hoppade upp på flaket för att åka runt i Kungsbacka i en timma och sjunga och spela musik HÖGT! Anders var med som flakvärd men killarna skötte sig alldeles utmärkt och Anders behövde inte säga till så mycket. Inför flakresan så behövde vi anmäla allt till polisen. Mathias var lite besviken över att polisen som var på plats inte kontrollerade någonting på flaket för vi hade följt varje liten regel. På flaket satt det en knapp som gick att trycka på och då startade det en "saftblandare" inne i hytten som då skulle vara signal att något inte stod rätt till. Som tur var så behövdes inte knappen användas.

Väl hemma väntade släkt och vänner och Carl blev otroligt firad. Smörgåstårtor var beställt av Carl och givetvis fixade jag det. Det är mycket jobb innan festen med smörgårstårtor men väl på festen så är det bara att plocka fram nya när det tar slut. Smidgt och gott.

Carl åkte iväg först till Kunsbacka och sedan vidare till Göteborg. Så en mycket nöjd och något trött Carl kom upp först vid lunch på torsdagen. TACK till alla som var med och firade Carl och gjorde hans dag till ett väldigt fint minne. Nu har Carl haft två dagars ledigt och på måndag börjar yrkeslivet med att jobba och göra sina lärlingstimmar på Fjärås El.


Så även om veckan mest har innefattat student så har vi också fått ett nytillskott på gården! Alva lyckades tämja katten som sprungit här hela vintern och natten mellan lördag och söndag så kom dessa fyra söta små kattungar. Mammakatten som Alva döpt till Monster, eftersom katten var ett monster från början och bara fräste, valde att lägga kattungarna i vår källare och vi är så glada och lyckliga över denna underbara "sommarpresent". Så är det någon som känner att man vill ha en katt i slutet av augusti så är det bara att hojta.

Tyvärr är jag lika allergisk som tidigare mot katt och har lovat Mathias att jag inte ska ta in katterna och inte klappa och gosa för mycket. Det är väldigt svårt att motstå dessa underbara små varelser men tyvärr blir det lite svårt att andas och utslagen kliar något enormt så jag måste försöka låta bli dem för barnens skulle. För drömmen för Nils och Alva har alltid varit att ha ett husdjur och nu blev vi plötsligt med fem stycken... Som allt här i livet så blir det inte som man har tänkt sig utan ibland blir det bättre!

Gårdsarbetet har alltså stått lite på paus den här veckan och bara de jobb som måste göras har blivit gjorda. Till nästa vecka blir det full fart igen och på fredag i nästa vecka är det äntligen sommarlov för de andra barnen.

Ha en riktigt skön helg så hörs vi!

285 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page