top of page

Sunkiga människor?!

Den här veckan har solen varit framme en hel del men temperaturerna är väldigt blygsamma. Flera morgonar har det varit vitt och frostigt på gräset och den tjocka jackan har får åka på eftersom även vinden har varit väldigt kall.

Men visst är våren här!

John och Mathias har varit ute varje dag med konstgödningen. Mathias kör först på dagen och så fort John slutat skolan så har han kommit hem och tagit över och kört till sen kväll och sedan tillbaka till skolan. John har haft ”tur” den här veckan eftersom flera lektioner har blivit inställda och då innebär det mer jobb för John här hemma.

Även Nils och Oskar har varit med ute i veckan och grejat. Oskar är mycket piggare, gladare och betydligt mer ork. Håll tummarna för att det nu har vänt på riktigt! Vi väntar på mängder av provsvar från Halmstad men vi är väldigt glada för varje dag Oskar är pigg!

I söndags planterade vi klart de sista 450 granplantorna. Det var tur att vi inte hade så många plantor kvar för planteringshumöret var inte på topp hos någon. Det blåste rejält och det var väldigt blött men ner kom de och sedan hade vi en skön ledig eftermiddag.

I måndags så planterade vi björkplantor. Det är första gången som vi gjorde det och efter att vi fått tips av en vän om att kapa rötterna med en tredjedel så gick det riktigt bra.

I slutet av veckan var vi ute och kollade stängslet till kossorna på Hammargård. Det var bara fyra stolpar som vi behöver byta och ett antal att slå ner.

Jag och Oskar förundrades också över den otroliga mängden skräp som blåst upp ute i hagen. Att bräder och bryggor sliter sig i hård vind det har vi full förståelse för. Så är det någon som saknar en brygga så ligger den i kohagen!

Men den otroliga mängd med plastförpackningar, spritflaskor och snusdosor det förvånar oss varje år. Är människor så otroligt sunkiga när de är ute med sina båtar och bara slänger sitt skräp ner i havet?

En annan sak som vi förundras över är att vi varje år hittar nappar ihop knutna på ett snöre. Hur kan de hamna i vår kohage? Vi hittar flera varje år och Nils frågade om någon är så dum och slänger plastnappar i havet? Plast hör som bekant inte hemma i havet och det är väldigt dumt att lära sina barn att slänga skit i havet.

Nils gjorde det bästa fyndet i alla fall, en egen stol! Nils hade planer på att tvätta den ren och sedan sälja den.

Vi blev inte klara eftersom det drog in en hagelskur och vi åkte hem och lagade middag i stället. Skräpet ligger kvar och vi får åka ut och samlas ihop det en annan dag. För hagen måste vara fri från skräp innan kossorna kommer ut.

Hoppas att ni alla får en skön helg!

360 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page