top of page

Tiden går fort….


Nu var det ett tag sedan jag skrev här på Bloggen. Ofta när det går långt mellan inläggen är det att vi har det tufft i familjen med sjukdom och så har det varit även denna gång. Nils EP har krånglat och hans medicinering har gett honom jobbiga biverkningar. Vården kring Nils har som vanligt fungerar kanon och alla dessa människor finns där för att hjälpa och stötta är fantastiska.

Just nu mår Nils som en prins och busar och är som en 7-åring ska vara. Nu håller vi tummarna för att vi får en lång period av att alla i familjen får mår bra.

Höstbruket har rullat på bra och vi fick sått ca 230 hektar. Vi har sått raps, råg och vete. Till våren blir det sådd av havre och bönor. Nu väntar en period av att tvätta och service av maskiner. Förhoppningsvis blir det en period som inte innebär så långa arbetsdagar utan att det finns tid för familjen och återhämtning!

I vecka som gick utmanade jag mig själv! Jag körde 6r-en med putsaren genom hela Kungsbacka mitt på dagen! Det gick som en dans men jag insåg att man måste köra riktigt sakta över guppen för att inte flyga i upp taket!

Efter en utförlig introduktion av Mathias och med hjälp av Gps-en så klarade jag av att slå av gräset! Det var mest klöver på blomsterängen men några fina honongsört blommade fortfarande. Nu får vi se hur det blir till nästa år!


När jag slog av ängen så skrämde jag upp hur många harar och kaniner som hels! Även ett rådjur som gömde sig i vassen sprang i väg med väldans fart.

Det var tur att jag slog av gräset i onsdags för sen började det regna! Det fullkomligt vräkte ner regn. I fredags regnade det så mycket så vägen utanför oss var helt översvämmad och fick stängas av eftersom järnvägsviadukten fylldes med vatten.

Tvillingarna och jag tog oss en promenad och tittade på allt vatten! Kan säga att det var någon som blev sugen på att ta sig en simtur!


Regnet har fortsatt att ösa ner så just nu skulle vi nog kunna odla ris på vissa av åkrarna….


I veckan har barnen återigen tömt pantstationen och de är lika lyckliga varje gång! Stort TACK till alla som lägger sin pant här! Barnen har köpt en extra kontroll till PS4 och ett spel till konsolen.Ha en härlig vecka!

187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page