top of page

Tröskning, regn, tröskning och regn igen!

Tröskan åker fram och tillbaka mellan skurarna. De dagar då det varit väder för tröskning så har det rullat på bra. Vi har fått av ca 1/3 av våra marker.

Vi fick av rågen innan regnet kom och det var skönt och bra eftersom rågen nu kan gå som brödmjöl.

John och Oskar är med så mycket de orkar nu eftersom skolan börjar på måndag. Om du läser detta Nina (Johns fröken) så skulle du kunna be John skriva en argumenterande text med rubriken “100 Skäl till att JAG bör ha TRE veckor längre sommarlov” Matväskor packas på morgonen och fram på kvällen får jag komma ut med mat till åkern.

En kväll när det mumsades spagetti och köttfärssås i åkerkanten började det att regna. Det var inte glada killar som följde med hem eftersom planen var att de skulle köra till kl 22. Men som vi lärt oss denna sommaren så går det inte att lite på prognoserna från SMHI. När John och Oskar äter så passar Nils, Alva och Carl på att åka.

För att få träffa sin man någonting så får även jag passa på att åka med något lass då och då. Annars kan man just nu uppdatera sin status till ensamstående med man och barn… Tror ingen riktigt förstår HUR mycket bönder jobbar just i skördetid/sådd. Det är riktigt jobbigt och det krävs att man har ett otroligt tålamod med att ingenting blir gjort inomhus om man inte gör det själv. Perioden augusti till mitten av oktober är en mycket

påfrestande tid för hela familjen.

Den här veckan har också flismaskinen varit här och flisat upp vårt förråd av flis som ska räcka till värmen hela vintern för alla på gården.

John har hjälpt till med att lägga in en del av flisen under tak. Det är en ganska märklig känsla när man ser sin 11-åring köra grävmaskinen fram och tillbaka som ingenting. Nyss var han ju liten!

Nils passade på att åka med farfar Sven några vändor också.

Nils och Sven har en otroligt fin kontakt och det är så härligt att se.

Under veckan har höstrapsen blivit sådd och vi har tagit emot spannmål. Både stora och små leveranser. Det kommer att bli fullt i torken även i år.

Själv har jag börjat jobba igen. Efter drygt tre år hemma var det så dags att starta igång jobbhjärnan. Det har varit fantastiskt kul att börja och nu ser jag med spänning framemot att möta barnen på måndag. Så här vackert var det i måndags när vi startade upp terminen på Ågrenska.

Nu hoppas vi att vädret ska hålla i sig med sol så att alla maskiner kan rulla på utan avbrott.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page