top of page

Trötta grisar och telefonsamtal man inte vill ha!

Ännu en vecka har gått och det i rasande fart. Veckan startade för mig med mitt livs första styrelsemöte med LRF Halland i Falkenberg. Det var ett mycket intressant möte och det kändes mycket bra. Jag har många frågor och funderingar och inser att jag har väldigt mycket att lära, vilket får ta sin tid. Detta kommer bli en spännande period både för mig men även för min familj eftersom uppdraget innebär att jag kommer resa bort en del, vilket tvillingarna inte är så glada över, men det kommer gå hur bra som helst.


I helgen som gick blev vi klara med stenplockningen vi i höstsådden och även första vändan med konstgödselspridningen.


Veckan har sedan fortsatt med harvning och sådd. Det är kallt och klart och vi har aldrig varit med om så här tidigt vårbruk.

Förra lördagen fyllde John 16 år och bästa presenten var att han fick köra gödseltunnan hela dagen. Nästan lika bra var att jag hade gjort smörgåstårta till kvällens kalas. En mycket nöjd 16-åring gick och la sig den kvällen!


För mig har veckan inneburit ännu mera VAB. Nils mår fortfarande inte bra och den här veckan tog vi beslutet att Nils skulle får vara hemma och bara vila och försöka komma igen. Medicinen är höjd men i skrivande stund ser vi ingen förbättring. Kramperna kommer och Nils blir så otroligt trött och ledsen. Det känns som att det här spåret med att höja Nils mediciner inte fungerar. Nils har inte mått bra sedan mitten av januari och det är länge.


I tisdags morse var det dags för Mathias att lämna 250 st grisar till slakt. Grisbilen kom som vanligt kl 5 och lastningen skulle börja. Men det blev inte som vanligt, eftersom grisarna var väldigt trötta! Sommartiden började ju i söndags och klockan var ju bara kl 04.00 och då sover grisarna. Så Mathias fick putta och köra på grisarna. Så det där med sommartid påverkar även djuren. Lastningen tog längre tid och Mathias var bra trött när han kom hem och han luktade väldigt illa eftersom han haft närkontakt med grisarna.


I onsdags fick jag ett samtal som ingen förälder vill ha. Oskar ringer mig och är förtvivlad. Han har oprovocerat blivit slagen av en annan elev och är förtvivlad. Jag får rycka ut och hämta hem Oskar. En bula i huvudet och ett märke på halsen men det är inte det värsta utan det är Oskars totala avsaknad av tillit till skolan. Eleven som hade slagit till Oskar har vid flera tillfällen tidigare kränkt och slagit andra elever och enligt Oskar och John har inte eleven fått någon konsekvens av sitt handlande.

Bäst som jag sitter här hemma så ringer skolan och ber mig prata med John. John och några andra killar i 9:an har gått till den andra eleven för att "tala honom till rätta", vilket inte är någon bra idé. John och hans kompisar lugnar sig och i mitt mamma hjärta så blir jag väldigt berörd över att storebror vill hjälpa och skydda sin lillebror, för så låter det inte alltid här hemma....

Mathias och jag lovade Oskar att han inte ska behöva gå tillbaka till skolan fören skolan kan garantera Oskars säkerhet.

Så på torsdag morgon går Oskar ut och jobbar med Mathias och sedan får Oskar köra såmaskinen själv. Oskar är så lycklig och nöjd. Vid torsdag lunch ringer skolan och berättar att eleven som slog Oskar blir avstängd på fredagen. Oskar kände en enorm lättnad och sa: Då kan jag gå på fredag!

Så Oskar var i skolan igen efter bara en dag hemma och det var väldigt skönt. Innan Oskar gick hem i går så fick han besked om att eleven kommer ha enskild undervisning och ska inte vara med de andra eleverna.Vi har också fått vår nya logga! Vår anställda tjej Emelie har ritat loggan och vi är så nöjda. Nu kommer vi att kunna representera vår gård med stolthet!Veckan avslutades med att vi hade "Matlagningskväll". Det var på en fest i december som vi kläckte den idén om att vi skulle laga mat tillsammans och det har blivit riktigt roligt. I går var det John och grannen Tezz som stod för menyn och Mathias och kompisen Emma lagade desserten. Maten betygsätts sedan och poängen sparat för att sedan se vem som vinner. Vi insåg nog i går att vi hade varit lite snälla med bedömningen vid förra tillfället eftersom hamburgarna inte vann över tacosen....

Hoppas att alla får en fin helg!232 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page