top of page

Två steg fram och ett tillbaka…

Den här veckan har bjudit på sol, regn, hagel, minusgrader och sol igen. Grödorna har en tuff tillvaro och rapsen mår inte så bra av det här vädret. Men ska man tro prognosen så ska vädret bli både varmare och mer sol och då kommer förhoppningsvis grödorna att sätta fart. Vi håller tummarna för det i alla fall! Det är verkligen två steg fram och ett bak…

Veckan har i alla fall inneburit att killarna har kunnat köra en hel del. I måndags var det dags att röra upp gödselbrunnen igen eftersom John skulle köra gödsel. Innan man börjar köra ut gödseln måste brunnen röras upp. Trots att vi har rört upp brunnen två gånger i år så hade det bildats ett tjockt täcke. Det är bra för då stannar näringen i gödseln och försvinner inte upp i luften.

Mathias stod på omröraren och styrde den och jag satt i traktorn och startade och stängde av kraftuttaget. Arbetet gick ut på att göra hål på täcket och blanda runt allt till en smet. Det var tungt och det luktade inte gott.

Till slut lossnade täcket och gödseln började snurra och bland sig i brunnen. Vi fick dock avbryta eftersom jag skulle iväg på ett möte till skolan och det var nödvändigt att ta en dusch innan mötet, annars hade jag nog inte varit så populär…. När John kom från skolan så fick han röra lite till och sen körde han långt in på natten.

Oskar har haft en lite tuffare vecka där orken inte riktigt har räckt till. Men när Oskar vilat efter skolan så har han orkar plöja lite. Det gäller att prioritera vad man ska lägga sin energi på!

Även John har plöjt en del i veckan. Nu har vi bara 5 hektar kvar och förhoppningsvis kommer Mathias ut med såmaskinen i slutet av nästa vecka.

Själv har jag varit ute och kört röjsåg i våra granplanteringar. Jag har ju haft väldigt ont i min axel under hela vintern. Men en kortisonspruta som placerades med hjälp av ultraljud/röntgen rakt in i AC-leden har gjort att jag har kunnat arbeta i skogen igen. Så hela veckan har jag gått med röjsåg och röjt undan sly och gräs.

På ett ställe fick jag först gå runt och leta fram granplantorna i det höga gräset. Annars var det väldigt lätt att jag klippte av dem med röjsågen och det vill man ju inte.

Som ni kan se på bilden har granplantan blivit böjd av gräset. Vi får hoppas att plantan sträcker på sig igen.

Att gå och röja i planteringen är ibland ganska jobbigt när det är ojämnt. Men när solen kommer fram och det bara flyter på så är det en sådan skön känsla av frihet. Att gå och röja skog som ens barn eller kanske barnbarn kommer få ta del av i framtiden, det är mäktigt!

I helgen väntas det lite stenplockning, träning, kalas och fortsatt städning av kossornas åker.

Ha en riktigt skön helg!


245 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page