top of page

Vår men ingen värme i luften


Veckan startade med att vi var ute på Hammargård och började fixa med hagen som våra kor ska få beta på.Det är många meter stängsel som ska kontrolleras och trimmas under. Så arbetet kommer att ta ett tag. Det går ju ganksa myket längre tid när jag lyckades köra in gammal tråd i trimmen. Men som tur var var det bara att rulla upp den från trimmerhuvudet och sen gick det att köra igen. Våra åtta djur kommer få en stor och härlig hage att gå i och det ska bli väldigt spännande att se hur de kommer trivas. Det kommer dock bli väldigt tomt här hemma till en början med eftersom kossorna är väldigt tama. De älskar att bli klappade och kliade.

I onsdags var det dags för bytte av däck på en av traktorerna. De tjocka däcken skulle av och smala radhjul skule på. Detta för att däcken inte ska trycka ner så mycket av grödan när Mathias kör sprutan. Arbetet är både tungt och lite farligt. Jag påtalade att hade det inte varit bra med en sådan där hjullyftare?! Jo det hade nog varit bra men ja ja nu kör vi. Första däcket gick bra och sedan skulle jag flytta domkraften och då tänkte jag inte på att dra upp den ordentligt så när nästa däck skulle på så sakndes det några millimeter för att få på hjulet. Mathias började springa runt i verkstaden för att hitta en lyft till eftersom "Det går inte att få på däcket utan att lyfta lite till". Det handlade om bara några millimetrar så jag tog i och poff så var hjulet på! Kalla det nybörjartur men jag var sjukt nöjd med min insatts. Så nästa investering kommer bli en hjullyft, det har jag bestämt! Så har ni några bra hjullyftare så får ni gärna tipsa om dem!


Under veckan har arbetet på åkrana fortsatt. Mathias har kört den kemiska bekämpningen tidigt på morgonen och sent på kvällen. Oskar och John har kört konstgödsel. Själv har jag fått hämta reservdelar både på Hisingen och i Landvetter. Att köra bil och hämta delar är verkligen inte det roligaste men ett jobb som måste göras. Så nu går både grävmaskinen och traktorgrävaren igen!

Idag fredag så sådde Mathias en liten bit av en åker inne i Kungsbacka. Det är en del av blomsterängen som vi har plöjt upp och nu sått med havre, korn, vete och åkerbönor. Vi har också sått solrosor. Mathias har sått det i rader så att det ska tydligt gå och se de olika sorterna från gångvägen som är precis intill. Det är Aranäs som har betsällt jobbet och vi hoppas att det kommer lite regn nu så att det gror ordentligt. Så är man intresserad av att lära sig de olika sorterna så passa på till hösten och gå och titta. Aranäs kommer att sätta upp skyltar så det ska bli spännande att följa det här!


Så dagarna på gården rullar på och fylls med aktivitet från morgon till kväll! Nedräkningen till sommarlovet pågår för fullt för John, Oskar och tvillingarna. För Carl så är det studentdax den 8 juni. Då går Carl ut från el och energiprogrammet och sedan börjar han att arbete. Jobb har han redan fått och det känns väldigt roligt. Carl själv är väldigt nöjd och ser framemot att börja jobba på riktigt!


I morse kunde kaffet drickas på verandan eftersom det var helt vindstilla och solen sken skönt. Nu hoppas vi att det dock ska komma lite regn eftersom det verkligen behövs till grödorna. Så en bra aktivitet i helgen är att dansa lite regndans kanske?!

112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page