top of page

Vårbruk!


Äntligen är vårbruket igång på riktig! Det är lika roligt varje gång när det drar igång.

Farfar Sven jobbar för fullt och vi är tacksamma för hjälpen. John som nu har sitt körkort jobbar mer än gärna efter att han kommit hem från skolan.

Även Oskar vill köra men han behöver fortfarande en hel del hjälp. Själv är jag förste stenplockare tillsammans med någon av sönerna. Att plocka sten kan vara väldigt roligt men ganska tungt. Man kan hitta på det ena och det andra. I veckan hittade vi en mobiltelefon som blivit stulen för ett bra tag sedan och hur den hamnat mitt i vår åker är väldigt märkligt.

Ibland hittar vi gamla fästen till ledningar och då får vi ut med grävmaskinen och gräva upp framför de får vi inte upp med hjälp av spettet.

Tyvärr har en hel del av höstvetet dött och Mathias har behövt så om. Inte roligt alls men så är det ibland.


I veckan blev äntligen vår traktorgrävare lagad igen! Motorn har varit i väg på lagning sedan den 26 februar men nu så rullar den igen. Nu hoppas vi att den håller länge.

När John inte sitter i traktorn är han ute och kör med sin EPA. Mathias byggde om vår gamla jobbarbil till EPA. Efter besiktning så gick den igenom. Tyvärr gick den bara några dagar innan pumpremen behövdes byta. Så nu står den på Verkstaden och John får köra traktor istället.


De senaste veckorna har vi tyvärr behövt mycket kontakt med vården pga att Alva har väldigt ont i sin höft. Röntgen och provtagning och en natt i Halmstad.

Jag måste bara berömma alla dessa fantastiska människor vi möt. De tar sig tid och förklarar för Alva till hon förstår. När röntgen gjordes så kramade Alva nallen hårt och så undrade hon vad som händer om man röntgar nallen? Sköterskan sa, det syns inget men vi får väl testa! Så när Alva var klar så fick Sigge ta plats! Vi blev alla förvånade över vilken fin bild det blev.


Nu hoppas vi att Alva ska bli bra igen och orka springa och leka igen.


Hoppas ni alla får en härlig helg!

Här ska vi njuta av våra första rabarber!133 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page