top of page

Vårbruk, bra rapport och en ny investering!

Äntligen har solen skinit och inget regn har fallit. Gödselkörning, harvning, sprutning, konstgödselkörning, stenplockning och sådd. Traktorerna rullar från tidig morgon till sen kväll.

Mathias, farfar Sven, John och i år också Oskar kör och utför årets vårbruk. Jag håller mig till stenplockning och att se till så att alla är mätta och glada. Ett nog så viktigt jobb, för sjunker blodsockret så kortas stubinen och orken tryter.

I tisdags var Oskar hemma från skolan och då blev det stenplockning precis hela dagen. Oskar i traktorn och jag i grepen. Många stenar blev det och Emelie anslöt vid lunch och lite senare kom också John.

Många stenar blev plockade och vi trodde att vi plockar klart i det höstsådda men vi hade glömt en liten bit vid Gällingevägen. Så lite mer plockning och sen blir det att plocka i det som är vårsått.

Huset i skogen har fått tak och är nu en maskinhall. Dock är det några timmar kvar att arbeta med det. Sen väntar några timmars målning för mig. Alla bräder är målade en gång men allt ska ju målas två gånger.

Så det är verkligen full fart på gården just nu.


När rapporten från Länstyrelsen dök upp i inkorgen på mailen så var det spännande att öppna den! Skulle den stämma överens med vad inspektören sagt?!

"Nötkreaturen var rena och såg välmående ut" var en del av rapporten. Hela rapporten var bara positiv och det är så roligt för Oskar att få sådana positiva ord. Han kan sköta sina djur!

I veckan har jag gjort mitt första inköp till gården! Jag beställde en hjullyft! Nä vi har aldrig haft någon och jag tröttnade på de farliga och tunga jobbet. Så när jag var på Gunnar Nilssons i Getinge så frågade jag säljaren Andreas om hjälp. Så nästa vecka leverans hjullyften hem till oss och farliga däckbyten är ett minne blott!

Även om det är fullt upp på gården och arbetstimmarna många, så hann jag och Alva & Nils med en utflykt till Fjärås Bräcka och Outdoor festivalen. Vi började med att åka en tur med Isa båten och det var väldigt mysigt.

Vädret idag var helt fantastiskt och vi testade på olika aktiviteter på Bräckan. Väldigt trevligt och roligt.

Vårbruket kommer rulla på under kvällen och sedan blir det pausat igen eftersom det väntas regn och lite kyligare väder. Vi hoppas dock att det vackra och varma vädret kommer snabbt tillbaka.


279 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page