top of page

Vårbruket dröjer

Ännu en vecka har gått och inget vårbruk är på gång ännu. Vi har under veckan fått nästan 40 mm regn. Även om det ser torrt ut på ytan så är det riktigt blött ner i. Under veckan så har det istället skruvats ner en ficka på en annan gård för att vi där ska komma in med vår nya kärra. Om allt går enligt planerna så kommer kärran att bli klar på måndag! Många timmar har lagts ner på kärran men oj vad fin den blir.

John väntar och längtar och börjar oroa sig för att vårbruket kommer starta när han ska iväg på fotbollsläger om två veckor. Vi får väl ser hur det blir med det

Influensan lämnade gården strax före påsk och det är skönt att de små trollen inte skriker dygnets alla timmar utan faktiskt är riktigt glada och nöjda. Lycka är också att vi kan vara ute så mycket. Även om det regnar eller solen skiner tillbringas många timmar ute varje dag och det är härligt. Glada barn som somnar gott på kvällen och sedan sover många timmar, det är härligt. Att bestiga en stubbe kan vara en riktig utmaning när man är 19 månader.

Som jag tidigare skrivit så ha Nils medfödd epilepsi och han har också allvarlig äggallergi. Så allvarlig att vi alltid måste ha med oss adrenalinpenna vart vi än går eftersom Nils andning blir påverkad. Allt med Nils har påverkat oss som familj något otroligt. Ibland kan man känna en sådan ilska över Varför skulle detta hända oss? Att leva med EP innebär att man aldrig kan slappna av, du vet aldrig när nästa anfall kommer OM det kommer något. Det är som ern riktig ovälkommen gäst som alltid dyker upp när det inte alls passar. Samma gäller äggallergi. Många människor förstår inte hur illa det kan gå. Får Nils i sig ägg blir han medvetslös och andningen blir påverkad. Därför kan jag bli så otroligt arg när någon ger Nils något utan att till 100 % veta att det är äggfritt. Det går inte att chansa för det kan handla om liv och död för Nils. Allt med Nils har också tvingat oss att se lycka i de små sakerna. Oskar som lastar vagnen full med pastaskurvar eftersom de var tillverkade i rätt fabrik. “Äntligen mamma! Nu slipper vi fjärilarna och makaronerna ett tag! (Vi har blivit experter på att tyda små bokstäver som förklarar om det tillverkas äggpasta i fabriken eller ej) Eller att Brautigams glass inte innehåller ägg! Härligt eftersom vi kan promenera ner och äta riktigt god glass när vi känner för det och att även Nils får smaka. Fast lyckligast blir man ändå när man efter ett besök på barnmottagningen hos Nils neurolog som talar om att EPn inte har påverkat Nils utveckling alls och att det dröjer 2 månader till nästa besök och vi behövde inte göra  någon höjning på medicinen just nu i alla fall. DET ÄR LYCKA DET! Sen vet vi av erfarenhet att det kan vända väldigt fort men just nu njuter vi av att allt bara flyter på och är “som vanligt”.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page