top of page

Vårbruket klart!!!


Idag blev vi klara med vårbruket! Det är lika skönt varje gång. I år har John verkligen jobbat många timmar med att köra ut gödsel. Intresset är verkligen starkt och det känns som om gårdens framtid är tryggad.

Farfar Sven har harvat varenda åker och Mathias har sått. Så tre generationer har arbetat tillsammans. Oskar har testat att köra både såmaskin, vält och gödseltunna tillsammans med Mathias och Oskar lär sig snabbt.

Nils tycker det är väldigt kul att åka i traktorn även om han kopplar om till ”nattläge” så fort han sätter sig i traktorn. Det vill säga att han sover gott i en stund för att sedan orka leka för fullt igen. Något som är väldigt roligt är att Nils just nu mår riktigt bra! EP-monstret har inte visat sig på två veckor och det är underbar. Vi håller tummarna för att det fortsätter så!


Själv har jag fortsatt att vabba för Alva som fortfarande har väldigt ont i sin höft och knä. Vi har tillbringat två dagar i Halmstad med massa undersökningar men de hittar inget som kan förklara hennes smärta. Nu hoppas vi att smärtan försvinner med hjälp av sjukgymnastik, håll tummarna för att det blir så!


När farmor har kunnat passa Alva så har vi startat med vårt granplanteringsprojekt! Drygt 4300 plantor ska ner i jorden! Det kommer bli en fin skog för våra ev barnbarn att avverka! Carl och jag kämpar på och det går sakta framåt.

Ett annat projekt som vi är med om är Blomsterängen i Kungsbacka.

Mathias sådde blomsterfröna i helgen och sedan vältade Oskar åkern. Det ska bli spännande att se hur detta blir. Det är Aranäsfastigheter som har beställt och vi som utför jobbet!

Förhoppningsvis blir det en blommande äng av honungsört, vit och rödklöver och lite annat(vi minns inte vad som stod på påsen) Blomsterfröna är sådda 15 kg/hektar, jämför det med vete som man sår med 180kg/hektar. Ska bli roligt att följa detta eftersom det är nytt för oss!

Ha en skön vecka och njut av våren!


145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page