top of page

Våren tog paus!

Fredag igen! Hur fort går veckorna egentligen?! De säger ju att tiden går fort när man har roligt så vi måste ha super kul för det mesta, vilket vi faktiskt oftast har!

Eftersom våren har tagit en ordentlig paus och istället har det kommit iskalla vindar och snö så har veckan inneburit olika inomhus arbeten för oss, både på kontoret och i verkstaden.

I tisdags fick vår nygamla spruta 48 stycken nya sprutmunstycken. Jag påtalade för Mathias att jag tyckte det blev ganska fult med röda munstycken till vår gulgröna skönhet. Jag fick mig då en lektion i att de olika färgerna på munstyckena har olika stora hål och därför kommer det ut olika mycket vatten.


Det finns många olika färger på munstycken och vi använder oss av gula, blå eller röda. Av de tre är det det röda munstycket som ger mest.

Vad kostar då ett sådant litet munstycke i plast? Jo nästan 100 kr styck! Så nästan 5000kr kostade det att byta alla munstycken. Galet dyrt men nödvändigt.

Under veckan så har vi arbetat med att fortsätta med projektet "Stallet". Den gamla torkanläggningen plockas ner och det är inget lätt arbete. Kofoten och sågen är de verktyg som behövs för att få bort alla brädor. Det är ordentligt byggt och det är många spikar som ska ut ur brädorna som sparas. Brädorna kan vi använda när vi ska forma vid gjutning och därför är det bra att spara dem.

Även farfar Sven har hjälpt till att riva och rensa ut. Idag på eftermiddagen var det tre generationer som jobbade tillsammans med att få ut den gamla elevatorn. John satt i grävmaskinen och parerade försiktigt ut den tunga elevatorn. Jag stod bredvid och när elevatorn slog i marken och hela maskinen gungade så kan jag säg att mitt hjärta slog dubbelt så fort. John vad dock hur lugn som helst.


I veckan har Nils orkat vara lite i skolan och det är väldigt roligt. Dock märker vi att Nils blir fruktansvärt trött och behöver vila massor. I torsdags fick vi besök av Nils tränare som har världens gulligaste hund, Billie! Högt upp på familjens önskelista står det att skaffa en egen hund men när jag är pälsdjursallergisk så är det inte så lätt. Dock går det bra att leka och gosa med Billie en stund och det är väldigt mysigt.


Till alla barnens glädje är det nu påsklov! Ledigt i 10 dagar och det ska bli så skönt! När vi frågade barnen om de ville göra något så blev svaret: Kan vi inte bara vara hemma och ta det lugnt? Så det får det bli och givetvis lite småutflykter också! Ha en skön helg!


123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page