top of page

Veckan som kom och försvann....

Är det någon mer än jag som känner att veckan börjar och sen i en blink så är det söndag igen?

Den här veckan har varit så!

För Mathias del så har han ägnat den mesta delen av tiden åt att spola dräneringar. Det blir bra och förhoppningen är att det ska växa bättre och "slukar" hålen ska försvinna. Än är han inte klar utan arbetet fortsätter denna veckan. det har också varit en vecka med mycket strul, en skruv har gått sönder, pannan på gården har stannat och blivit vattenfylld, inte en gång utan två...


Min vecka startade på Berte Gård i Slöinge tillsammans med LRF och lärarstudenter från Halmstad Högskola.

Det var två otroligt intressanta dagar. De blivande lärarna fick lyssna på skogsbruk, gris och mjölkprroduktion och grönsaksodling. Det var väldigt intressanta föreläsningar och diskussionerna blev bra. Jag inser att vi har ett stort men roligt arbete framför oss för att utbilda blivande lärare men även lärare för att höja sina kunskapsnivåer inom det svenska lantbruket.

Efter en god lunch fick vi gå runt i stallen på Beret Gård och Johan Rylin höll en mycket bra presentation av gården och verksamheten.

Jag har aldrig sett en mjölkrobot på så nära håll och jag lärde mig massa saker. Kossorna såg ut att ha det riktigt bra på gården.

På tisdagen fick Oskar följa med ner till gården och fick praktisera med Johan medan vi hade föreläsningar. Oskars största dröm är ju att bli mjölkbonde så han trivdes väldigt bra.

Oskar och Mathias jobbade hela dagen igår med att förbereda här hemma på gården för att våra kor ska komma hem. Den stora förändringen i år blir att det kommer bli lättare att mata djuren. Oskar och Mathias bygger om utfodringen så att kossorna kommer ha fri tillgång till mat. Detta kommer innebära att vi inte behöver ösa en massa gräs över grindarna flera gånger per dag. Dessutom ska vi få några kompisar till.... Om några veckor flytar det in 6-7 kalvar till här hos oss.

För Alvas del har veckan varit kämpig. Alva har fått ont i höften igen. Hon hade det för 1,5 år sedan och nu har det kommit tillbaka. Efter att ha kämpat här hemma så blev det sjukhuset i Varberg i torsdags eftersom VC inte tog emot henne. Efter röntgen och ultraljud visade det sig att Alva har fått höftsnuva igen. En virusinfektion med vätska i höften, därav smärtan. Så nu är det vila och ingen belastning på vänster ben och så håller vi tummarna för att det blir bra snabbare den här gången än förra. Ni som känner Alva och vet vilken aktiv tjej hon är, kan nog förstå hur kämpigt det här är, att vila och sitta stilla. Så tur att kompisen Sigge alltid finns till hands och att Alva gillar att läsa och att det finns mycket skoj på Ipaden.


Hoppas att ni alla får en fin söndag!
145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page