top of page

Ved som värmer!

Äntligen är det mars månad och det betyder att bästa årstiden är här, vår!

I veckan som gått har Mathias flyttat gödsel från Tofta hit till Duvehed. 500 kubik grisgödsel har flyttat på sig och kommer spridas ut här på åkrarna i Fjärås. När det sker vill man inte ha tvätt hängandes på tork ute...


Renoveringsprojektet i huset går framåt. I torsdags kom målaren och snickaren har börjat bygga våra platsbyggd hyllor. Så snart kan vi skymta ljuset i renoveringstunneln!

Det kommer bli så bra när det blir klart och då har vi gått igenom hela huset. 20 år har det tagit och många timmars arbete! Äldste sonen Carl undrade vad nästa projekt ska bli? Han har lärt sig att det alltid är något på gång i det här huset.

Parallellt med vår renovering har vi startat ett nytt projekt. Vi kommer starta med vedförsäljning till nästa år. Vi har köpt en vedprocessor tillsammans med Mathias bror och hans svärfar. Denna maskin både kapar och klyver veden. Vi kallar projektet ”ved som värmer” och tanken är att en del av försäljningen kommer vi skänka.


Eftersom vår yngste son Nils går och tar blodprover ganska så ofta så har det betytt mycket att få en present efter provtagningen. När vi pratade om vart vi ska skänka så enades alla barn här hemma att pengar till roliga stickpresenter var en bra idé! Det känns bra att kunna ge tillbaka lite och veta att andra barn blir glada och nöjda efter att de har gjort något tråkigt.

Det är härligt att se alla killarna jobba tillsammans och tvillingarna är med så gott de kan. Dock blir det självklart en del diskussioner om vem ska köra maskinen och vem som ska packa. Det är onekligen ganska lätt att sTP och köra en joystick mot att lyfta 60 liter björkved.

Nu ska veden torka ordentligt och till nästa år startar vi försäljning av 60 och 80 liters säckar. Det kommer också finnas storsäck till försäljning och de rymmer 1 kubik. Veden vi kommer sälja är enbart björkved.

Jag måste säga att jag uppskattar mer och mer att arbeta här hemma på gården. Den friheten att bestämma över vad, när och hur jag ska göra mina arbetsuppgifter är helt underbar. Det är dock också så att jag aldrig blir klar. Jag kan jobba hur mycket som helst och när som helst. Det är inga problem att boka in läkarbesök, vilket vi tyvärr har gott om i den här familjen. Ingen diskussion om VAB eller andra möten. Allting löser sig så mycket lättare när man inte har en anställning att ta hänsyn till och det dåliga samvetet gentemot de elever jag hade är också skönt att slippa. Just nu kan jag fokusera till 100% på vår familj när det behövs! Lyx är vad det är.

Hoppa att Ni alla får en härlig helg! Här ska vi köra ved.

327 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page