top of page

Ved, ved, ved och en massa krångel!

Ännu en vecka har gått och vi har jobbat på med vår ved! Carl hade två extra lediga dagar i veckan och har hjälpt till massor.

Vi har fyllt massa säckar både stora och små och fler ska fyllas. Det här året har det dock varit en massa krångel med vedmaskinen. Klyvyxan gick inte tillbaka till sitt bakre läge. Vilket gjorde att hydralpumpen fick jobba hela tiden och kraftuttag axeln gick sönder. Efter mycket fix och trix visade det sig att det satt en massa skräp bakom klyvyxan. Efter en ordentlig rensning så går det som en dans igen.

Vi har fått många förfrågningar om att boka ved inför hösten leverans. I år har vi 1,5 kubiks säckar och 60 l småsäck. Priset har vi inte spikat än men är man intresserad av att boka prima björkved för hämtning på gården i november är det bara att skicka ett meddelande.


Den här veckan har också farfar Sven hjälpt till en hel del eftersom jag har fått ta hand om Nils som haft ännu en tuff vecka med kramper. Det är tufft för Nils när han blir så trött så han inte orkar någonting. Då får familjen vara uppfinningsrik och med en solstol med filt så kunde Nils vara med ute han också, trots att han var trött.

Nu hoppas vi att ytterligare en höjning av medicin ska göra att Nils får färre kramper och att han på så sätt blir piggare och orkar vara i skolan.

Nu när Nils varit dålig i flera veckor så har han inte orkat gå på sin Ninja-träning. Nils tränare tyckte då att Nils behövde lite hundgos, eftersom han vet att Nils älskar hundar. Så i torsdags fick vi besök! En underbar liten Billie kom och som Nils orkade leka och busa med en stund. Så mysigt och så snällt av tränaren att komma förbi!


Något som dock är väldigt positivt är att jag inte är sjukskriven längre! Under den här perioden har jag fått lära mig att det är viktigt att lyssna på sin kropp och knopp och inte bara köra på. Är man trött är det ok att vila en stund och att det också är ok att göra roliga saker före alla måsten. Så nu hoppas vi på en härlig vår med massa ork och energi!

Vi njuter nu av att dagarna blir ljusare både på morgonen och på kvällarna. Att cyklarna har kommit fram är också ett vårtecken som är härligt att glädjas åt.

Just nu känns det som att det är viktigt att glädjas åt dessa små saker när världen är fullkomligt upp och ner. Vi fick möjligheten att skänka leksaker och lite annat till en familj som kommit hit från Ukraina och det känns bra att kunna göra något även om det är väldigt lite. Vi håller alla våra tummar att kriget ska sluta!

141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page